:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Sun Jul 22, 2018 9:14 am
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum » Mapping Discussion
Final Alert 2, Edit terrain generate bug with "autoshore"
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [3 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
HG_SCIPCION
Cyborg Cannon


Joined: 07 Jun 2013
Location: Perú

PostPosted: Mon Dec 19, 2016 5:59 am    Post subject:  Final Alert 2, Edit terrain generate bug with "autoshore" Reply with quote

Always using that I use Final Alert with new terrain, the autoshore dont works... and why? what happen?

I see the same problem in TI,Rewire and others that I don't remenber :/
#Mad  #Mad  #Mad  #Mad  #Mad

Final Alert 2 with vanilla terrain, the autoshore works fine:




Final Alert 2 with edited terrain, only editing the file "Clear01" (Without using variations a,b,c,d,e,f,g) Autoshore don't works:




Final Alert 2 with a total new terrain, Autoshore don't works:
check, the autoshore is enable....


_________________

Back to top
View user's profile Send private message Facebook Profile URL
Lin Kuei Ominae
Seth


Joined: 16 Aug 2006
Location: Germany

PostPosted: Mon Dec 19, 2016 7:28 am    Post subject: Reply with quote

upload the original TMP files and your modified ones to compare them.
IIRC there was a bit-flag in a tmp that is set by default by one of the TMP editors, which breaks the auto-LAT functionality.

I think it was the "Had Damaged Data" flag.
Try analyzing the files with TMP Shop (see signature) for differences/bugs.
In TMP Shop select "Sidemenu Settings"->Single Frames. There are most (all) header flags shown/editable.
_________________
SHP Artist of Twisted Insurrection:  Nod buildings

Public SHPs
X-Mech Calendar (28 Mechs for GDI and Nod)
5 GDI, 5 Nod, 1 Mutant, 1 Scrin unit, 1 GDI building

Tools
Image Shaper______TMP Shop______C&C Executable Modifier

Back to top
View user's profile Send private message
G-E
General


Joined: 09 Feb 2015

PostPosted: Mon Dec 19, 2016 9:15 am    Post subject: Reply with quote

I think he's not declaring them correctly in his [General] section in the theater ini.... you have to explicitly use the xxxxTOxxxxLAT, and are thus limited to the few categories that have LAT.

On the plus side, like when I replaced concrete ramps with grass ramps for morphable terrain, I was able to keep the concrete ones as ordinary tiles. The only side effect of doing this with morphable terrain is the leveled ground usually becomes ClearTile, and I don't want to switch that in urban where grass has must remain SandTile for other LATs to work. This means a tiny bit of extra work filling the resulting ClearTile areas with grass in the map editor after making my hills.
_________________
http://www.moddb.com/mods/scorched-earth-ra2-mod-with-smart-ai

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [3 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum » Mapping Discussion
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1102s ][ Queries: 11 (0.0035s) ][ Debug on ]