:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Tue Dec 11, 2018 11:34 am
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Tiberian Sun Editing Forum » Mapping Discussion
Overlays make map white in finalsun
Moderators: Global Moderators, Tiberian Sun Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [8 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
TommaHawk1111
Vehicle Driver


Joined: 07 Mar 2017

PostPosted: Thu Aug 09, 2018 7:18 pm    Post subject:  Overlays make map white in finalsun Reply with quote

Since I downloaded the latest TS client with final sun I've noticed that in any map I want to edit, anywhere there is an overlays it makes everything disappear. I can't see terrain or buildings. It's fine in game but it makes editing difficult. Anyone have a similar problem or know what causes this issue?

Back to top
View user's profile Send private message
Tuc0
Rocket Cyborg


Joined: 26 Sep 2016
Location: Slovakia

PostPosted: Thu Aug 09, 2018 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

Works fine for me, only issue I have encountered with FS were occasionally memory leaks when switching different program windows.

Back to your issue, it would be useful if you could make screenshot and upload it here.

Back to top
View user's profile Send private message
TommaHawk1111
Vehicle Driver


Joined: 07 Mar 2017

PostPosted: Thu Aug 09, 2018 11:02 pm    Post subject: Reply with quote

I've figured out part of it. It says overlays data pack or mappack missing. Know where to find the overlays data pack?

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Fri Aug 10, 2018 5:55 am    Post subject: Reply with quote

Overlay and overlay data pack are part of every map file.

The problem could be of file access privileges. If you have installed it in windows system folders like C:\Program files etc. then install in some other drive. Give admin privileges to the FinalSun.exe.

The problem could also be a graphical issue, if you are on Win8 or Win10. Try different compatibility settings for FinalSun.exe. There is also a Resources\FScompatfix.sdb file, I think TSClient sometimes asks whether to install that compatibility fix.

Back to top
View user's profile Send private message
TommaHawk1111
Vehicle Driver


Joined: 07 Mar 2017

PostPosted: Fri Aug 10, 2018 10:22 pm    Post subject: Reply with quote

I've tried running as admin and changing compatibility, neither seem to work. I'll see if there is a download for the file you spoke of.

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Sat Aug 11, 2018 7:22 am    Post subject: Reply with quote

That compat fix file comes with TSClient and is in Resources folder.

Back to top
View user's profile Send private message
^Rampastein
Rampastring


Joined: 11 Oct 2008
Location: Gensokyo

PostPosted: Sat Aug 11, 2018 10:28 am    Post subject: Reply with quote

E1 Elite wrote:
The problem could also be a graphical issue, if you are on Win8 or Win10. Try different compatibility settings for FinalSun.exe. There is also a Resources\FScompatfix.sdb file, I think TSClient sometimes asks whether to install that compatibility fix.


You can install or uninstall that compatibility fix directly from the client's options menu, so the file name isn't really relevant when helping people.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message ModDB Profile ID Facebook Profile URL
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Sat Aug 11, 2018 10:35 am    Post subject: Reply with quote

Never used it, so didn't remember it. What does that actually do, what settings does it change?

Cannot open that file with ACT, gives error. If run at command line as - sdbinst FScompatfix.sdb, it still gives error as cannot open file. I don't know whether the problem is on my end with Win7.

Checked the source code of TSClient, it executes sdbinst and sets reg entry whether it is enabled or disabled for the button, it doesn't actually verify whether the compat setting was actually applied. So I wouldn't know whether some change took effect.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [8 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Tiberian Sun Editing Forum » Mapping Discussion
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1196s ][ Queries: 11 (0.0066s) ][ Debug on ]