:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Mon Dec 18, 2017 6:57 pm
All times are UTC + 0
 Forum index » Featured Tools » OS SHP Builder » Support
TD cameo icon change problem
Moderators: stucuk
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [10 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
guest2000
Guest




PostPosted: Mon Aug 27, 2007 12:32 am    Post subject:   TD cameo icon change problem
Subject description: how to get working td cameos?
Reply with quote

Hi there,

I'm just keep trying to change the TD95 cameos. I'm changing the text of the cameos which I exported from the original winticnh. I have changed the text under the cameo (like obelisk into stg else under the cameo picture) then I deleted the original file from the winticnh.mix (also changed in deseicnh.mix and tempicnh.mix). But my result is just a big black nothing in game istead of the icon. I would be grateful if someone tell me what I'm doing wrong. I need a detailed walkthrough for this.

Back to top
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 12:58 am    Post subject: Reply with quote

First of all, make sure you have a backup of the original mix files.

Second, make sure you are saving SHP (TD) files, because the SHP (TS) files will not be read by the game.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
guest2000
Guest




PostPosted: Mon Aug 27, 2007 1:28 am    Post subject: Reply with quote

yeahh. I know that I made this mistake for the first try. Then I tried to figure out whats wrong and changed the shp style into TD.

Back to top
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 2:08 am    Post subject: Reply with quote

Hmm... so even with SHP (TD) format, you are still having problems...

Check if you are using the correct palette.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
guest2000
Guest




PostPosted: Mon Aug 27, 2007 2:35 am    Post subject: Reply with quote

I think I do. I'm selecting exactly the TD palette. Or I have to choose it at saving? I checked my cameos with xcc mixer and it can see my cameos correctly. But the game isnt.

Back to top
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Tue Aug 28, 2007 2:26 am    Post subject: Reply with quote

I have no idea of what is your problem. Have you tried to replace your cameo with another random cameo?

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
guest2000
Guest




PostPosted: Tue Aug 28, 2007 1:09 pm    Post subject: Reply with quote

Crap. Maybe if you write down with detail the whole cameo making from the beginning with these options (you should try it as well, if u can): export original icons from TD95. Now you load one icon to your program and changing the white name under the TD cameo manually into something else. (For example exporting afldicnh.shp from winticnh.mix and changing the airstrip word by pixel to pixel into air.) Ofc b4 you start working you change the palette to TD and you check that everything is okay in the options -> shp type -> TD menu. Have to be chosen the cameo ofc. If you are done you "save as" and check that you save it into shp (td) and not shp (ts). You think youre cool. In my case I wasnt. You delete the original afldicnh.shp from the winticnh.mix (try it also with tempicnh.mix and deseicnh.mix) and import yours, compact, save and you are excited. Start TD and launch a map (dont load to be sure) where you can build an airstrip. Insted of your new icon, a black hole appears.
This is how I tried this. Also I tried b4 saving with cameo generator, it was a failure. If I forgot something thats why It dont wanna work inform me. But it looks for me that you have forgot something in your program dude. Have you tested it? Please spend a little more time on this.

Back to top
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Tue Aug 28, 2007 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

I won't try it, really... because I'm overloaded with real life issues.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
guest2000
Guest




PostPosted: Tue Aug 28, 2007 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

Now I discovered that the original TD cameo files are WIN.format and not SHP. This can be a problem easily. The fact that the program doesnt contain an shp -> win converter makes me sad.

Back to top
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Tue Aug 28, 2007 1:24 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe because win is actually SHP (TD). If you have any doubt, check it out on XCC Mixer... (And you can save files with win extension on the SHP Builder)

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [10 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Featured Tools » OS SHP Builder » Support
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
Quick Reply
Username:


If you are visually impaired or cannot otherwise play the game below please contact the Administrator for help.


 
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1194s ][ Queries: 12 (0.0211s) ][ Debug on ]