:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Fri Aug 17, 2018 7:46 pm
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Tiberian Sun Editing Forum
Using DropDown option in TS Client for Map ini
Moderators: Global Moderators, Tiberian Sun Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [6 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
Tuc0
Rocket Cyborg


Joined: 26 Sep 2016
Location: Slovakia

PostPosted: Mon May 21, 2018 7:37 am    Post subject:  Using DropDown option in TS Client for Map ini
Subject description: Help appreciated
Reply with quote

I am trying to add few more options into TS Client Skirmish/Multiplayer. I have managed to implement most of them, but I am not sure if it is possible to do this:
Can I make DropDown options to be applied to Map INI instead if Spawn INI?
I would like to add options to choose at what speed (time) shroud grows. Something like this:



I wish I had some basic knowledge and understand GameOption settings code in Github, what settings should be applied in GameOptions.ini

So is there any way to use DropDown options to change ShroudRate= for map?
I don't mind if it would be done with separate Game Option ini files for each ShroudRate option.

Back to top
View user's profile Send private message
Starkku
Cyborg Commando


Joined: 28 Dec 2007
Location: Finland

PostPosted: Mon May 21, 2018 7:53 am    Post subject: Reply with quote

Following should work if the TS Client is up to date, this feature was added fairly recently so I am uncertain of if that is actually the case.

Code:
[cmbShroudGrowth] ; Or whatever it is called in your GameOptions.ini
DataWriteMode=MAPCODE
Items=INI\Game Options\ShroudRate8.ini,INI\Game Options\ShroudRate12.ini,INI\Game Options\ShroudRate16.ini,INI\Game Options\ShroudRate20.ini,INI\Game Options\ShroudRate30.ini
ItemLabels=8,12,16,20,30


Basically in this case Items is list of the map code INI files, ItemLabels is list of strings that are displayed in the dropdown menu.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website ModDB Profile ID Twitter Channel URL
Tuc0
Rocket Cyborg


Joined: 26 Sep 2016
Location: Slovakia

PostPosted: Mon May 21, 2018 8:30 am    Post subject: Reply with quote

Starkku wrote:
Following should work if the TS Client is up to date, this feature was added fairly recently so I am uncertain of if that is actually the case.

Hm, looks like it isn't implemented in latest TS Client release yet.
I am using Version 5.43 (February 3, 2018), but client doesn't recognize ItemLabels= and displays INI paths instead.

Back to top
View user's profile Send private message
Tuc0
Rocket Cyborg


Joined: 26 Sep 2016
Location: Slovakia

PostPosted: Sat May 26, 2018 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

OK, got it working nicely now. I am temporarily using DTA Client, until new TS will be compiled. I hope there aren't any side-effects, I have added/replaced client exe's and bin. dll's.

Anyway, thanks again for sharing and explainig INI setup.

Back to top
View user's profile Send private message
^Rampastein
Rampastring


Joined: 11 Oct 2008
Location: Gensokyo

PostPosted: Sat May 26, 2018 9:11 pm    Post subject: Reply with quote

Tuc0 wrote:
OK, got it working nicely now. I am temporarily using DTA Client, until new TS will be compiled. I hope there aren't any side-effects, I have added/replaced client exe's and bin. dll's.

DTA has options that TS doesn't have, particularly some RA/TD sound toggles in the Audio tab.

Also, you probably can't configure your keyboard hotkeys from the client anymore, unless you also copied Resources\KeyboardCommands.ini from DTA.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message ModDB Profile ID Facebook Profile URL
Tuc0
Rocket Cyborg


Joined: 26 Sep 2016
Location: Slovakia

PostPosted: Sat May 26, 2018 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

^Rampastein wrote:

DTA has options that TS doesn't have, particularly some RA/TD sound toggles in the Audio tab.
Also, you probably can't configure your keyboard hotkeys from the client anymore, unless you also copied Resources\KeyboardCommands.ini from DTA.

Thanks for mentioning, I still have backup of files in case of anything or for importing settings. I was more afraid if skirmish/lan game ini preparation was someway different and critically incompatible, but it works nicely.



Offtopic: I have merged Shroud checkbox with dropdown menu to look more practical and less confusing  Smile

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [6 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Tiberian Sun Editing Forum
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1175s ][ Queries: 13 (0.0192s) ][ Debug on ]