:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Mon Dec 17, 2018 11:42 am
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
Alt-tab bug
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [12 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
Parasite03
Cyborg Artillery


Joined: 23 Jul 2013
Location: Russia

PostPosted: Tue Jul 26, 2016 8:47 pm    Post subject:  Alt-tab bug Reply with quote

Is there any reliable way to fix the Alt-tab bug on Windows 10? I know CncNet did it somehow but don't know how. So far I've tried this:
1) 16-color windowed. It's ok, but a window is not perfect and it cause in-battle crashes too often for me.
2) Some tool called DXGL, which apparently makes the game render using the newer OpenGL than DX 7. This produced multiple results, however either the image was off the screen, or the buttons werevisually in place, but in reality as if the game was 1080p and in the top-left corner.

In addition, the latter one was not as good in Alt-tabbing and CncNet?

So is there anything that actually works?
_________________
DarkVen9109 wrote:
What in the name of insanity is this? I FRICKING LOVE THIS LOGICCCC!!!!!!!!!!!!OOOOOOOOHEEAWWWWWWWWWWWYAAAAAAAAAAAAAAAAAWWWWWW PEW PEW PEW PEW BOOM BOOM BOOM!! Nice I love this!!!! Ferriswheel bomb, Dive bomb. New Logic discovered thanks to Kenosis Very Happy

_________________

Back to top
View user's profile Send private message
Lin Kuei Ominae
Seth


Joined: 16 Aug 2006
Location: Germany

PostPosted: Tue Jul 26, 2016 8:53 pm    Post subject: Reply with quote

Why do you press alt tab in the first place?
Do you constantly try to give units a force move (alt) command?
Otherwise i don't see why you should ever press alt
tab also has no assigned command in C&C IIRC, so i guess you only press it accidentally, while you try to press 1 or q.

You could also reconfigure the keyboard shortcuts in C&C so there is no key command right next to TAB, reducing the chance to hit it by accident.
_________________
SHP Artist of Twisted Insurrection:  Nod buildings

Public SHPs
X-Mech Calendar (28 Mechs for GDI and Nod)
5 GDI, 5 Nod, 1 Mutant, 1 Scrin unit, 1 GDI building

Tools
Image Shaper______TMP Shop______C&C Executable Modifier

Back to top
View user's profile Send private message
temp
Rocket Cyborg


Joined: 17 Oct 2015

PostPosted: Tue Jul 26, 2016 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

Lin Kuei Ominae wrote:
Why do you press alt tab in the first place?


To go to another window, Paint Perhaps, So he can make a screenshot, I had this problem before and I solved it by ditching Win8 or Win10.
_________________
Lin Kuei Ominae wrote:
@Pussypus Talking to a wall is more fertile. Face palm!  Wall bash!

Back to top
View user's profile Send private message
Parasite03
Cyborg Artillery


Joined: 23 Jul 2013
Location: Russia

PostPosted: Tue Jul 26, 2016 9:34 pm    Post subject: Reply with quote

Alt+Tab is the Windows hotkey to the window switcher, but I use it primarily to get out of fullscreen apps like Red Alert 2. I just need to go do something else for a moment. Addidtionaly, this would fix stuff liek what happened last time I was replaying the campaign. I was slowly taking over the map when someone called me on Skype and it clicked through the game to answer the call causing the game to minimize, making the screen black and screwing up the run.
_________________
DarkVen9109 wrote:
What in the name of insanity is this? I FRICKING LOVE THIS LOGICCCC!!!!!!!!!!!!OOOOOOOOHEEAWWWWWWWWWWWYAAAAAAAAAAAAAAAAAWWWWWW PEW PEW PEW PEW BOOM BOOM BOOM!! Nice I love this!!!! Ferriswheel bomb, Dive bomb. New Logic discovered thanks to Kenosis Very Happy

_________________

Back to top
View user's profile Send private message
Lin Kuei Ominae
Seth


Joined: 16 Aug 2006
Location: Germany

PostPosted: Tue Jul 26, 2016 9:56 pm    Post subject: Reply with quote

I know what alt+tab does, but if you press it on purpose and know that it causes trouble when playing a 15 year old game, then it's quite your own fault don't you think?
It's the classic "Doctor, it hurts when I do this." Doctor: "Then don't do that."

How about disabling Skype before you start playing?

These games are super old where it's quite a miracle that they run on a modern OS at all and then doing a task switch on such a system is like asking for the game to crash.


temp wrote:
To go to another window, Paint Perhaps, So he can make a screenshot

The game has a keyboard shortcut to create screenshots. No need for task switching.
_________________
SHP Artist of Twisted Insurrection:  Nod buildings

Public SHPs
X-Mech Calendar (28 Mechs for GDI and Nod)
5 GDI, 5 Nod, 1 Mutant, 1 Scrin unit, 1 GDI building

Tools
Image Shaper______TMP Shop______C&C Executable Modifier

Back to top
View user's profile Send private message
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Tue Jul 26, 2016 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry LKO, but the game was originally created to deal with it and, if there are people who has dealt with it before (CnCNet), it could be possible to fix it for Win10 users.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Parasite03
Cyborg Artillery


Joined: 23 Jul 2013
Location: Russia

PostPosted: Tue Jul 26, 2016 11:54 pm    Post subject: Reply with quote

@LKO
1) I don't! But I want to fix it so that I can!
2) What for? And if I'm chatting or talking while playing? It doesn't prevent people from calling me.
3) It was provent It's doable.
4) Who's talking about screenshots? I didn't say a word about them. It's temp who thought I was making them.
_________________
DarkVen9109 wrote:
What in the name of insanity is this? I FRICKING LOVE THIS LOGICCCC!!!!!!!!!!!!OOOOOOOOHEEAWWWWWWWWWWWYAAAAAAAAAAAAAAAAAWWWWWW PEW PEW PEW PEW BOOM BOOM BOOM!! Nice I love this!!!! Ferriswheel bomb, Dive bomb. New Logic discovered thanks to Kenosis Very Happy

_________________

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Wed Jul 27, 2016 5:18 am    Post subject: Reply with quote

Did you try this? - http://www.ppmforums.com/viewtopic.php?t=41633

Back to top
View user's profile Send private message
FunkyFr3sh
Cyborg Soldier


Joined: 23 Sep 2014

PostPosted: Wed Jul 27, 2016 11:44 am    Post subject: Reply with quote

E1 Elite wrote:
Did you try this? - http://www.ppmforums.com/viewtopic.php?t=41633


It should work, but I didn't test it a lot with ra2 though

Back to top
View user's profile Send private message
Parasite03
Cyborg Artillery


Joined: 23 Jul 2013
Location: Russia

PostPosted: Wed Jul 27, 2016 12:23 pm    Post subject: Reply with quote

It worked... until my game foze. Not the game, but the image to be presice.

P. S. Made the game run in Borderless Windowed, testing...

EDIT: The game runs well, ALt-tab is perfect, but in the main menu the game is not stretched and is just in the center of the screen, + menu loading is super long. Also, after exiting is gave me a DDRAW error code 00000004.
_________________
DarkVen9109 wrote:
What in the name of insanity is this? I FRICKING LOVE THIS LOGICCCC!!!!!!!!!!!!OOOOOOOOHEEAWWWWWWWWWWWYAAAAAAAAAAAAAAAAAWWWWWW PEW PEW PEW PEW BOOM BOOM BOOM!! Nice I love this!!!! Ferriswheel bomb, Dive bomb. New Logic discovered thanks to Kenosis Very Happy

_________________

Back to top
View user's profile Send private message
FunkyFr3sh
Cyborg Soldier


Joined: 23 Sep 2014

PostPosted: Wed Jul 27, 2016 7:55 pm    Post subject: Reply with quote

Parasite03 wrote:
It worked... until my game foze. Not the game, but the image to be presice.

P. S. Made the game run in Borderless Windowed, testing...

EDIT: The game runs well, ALt-tab is perfect, but in the main menu the game is not stretched and is just in the center of the screen, + menu loading is super long. Also, after exiting is gave me a DDRAW error code 00000004.


Will have a look into it once I get the motivation, thanks for reporting

Back to top
View user's profile Send private message
Parasite03
Cyborg Artillery


Joined: 23 Jul 2013
Location: Russia

PostPosted: Wed Jul 27, 2016 8:00 pm    Post subject: Reply with quote

Last time the error code was 0000008, so it looks liek it's not stationary.

EDIT: Now it's 16, lo it looks like it doubles every time. Also, MO had no menhu lag i8ssues.
_________________
DarkVen9109 wrote:
What in the name of insanity is this? I FRICKING LOVE THIS LOGICCCC!!!!!!!!!!!!OOOOOOOOHEEAWWWWWWWWWWWYAAAAAAAAAAAAAAAAAWWWWWW PEW PEW PEW PEW BOOM BOOM BOOM!! Nice I love this!!!! Ferriswheel bomb, Dive bomb. New Logic discovered thanks to Kenosis Very Happy

_________________

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [12 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1565s ][ Queries: 11 (0.0232s) ][ Debug on ]