:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Mon Sep 24, 2018 5:55 am
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum » Mapping Discussion
is there any way to activate other textures in temperate?
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [9 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
leaoaltamirano
Medic


Joined: 06 Sep 2010

PostPosted: Sat Jan 06, 2018 5:12 am    Post subject:  is there any way to activate other textures in temperate? Reply with quote

Is there any way to activate new urban textures in a temperate map setting? can i kinda like enable something in the INI that will allow me to use new urban terrain in a temperate map? I wanna edit a map that was created as a temperate map using a few new urban terrains/textures in final alert 2.

Back to top
View user's profile Send private message
TAK02
Commander


Joined: 28 Jun 2015
Location: It was Damascus.

PostPosted: Sat Jan 06, 2018 6:59 am    Post subject: Reply with quote

Not only do you need to copy-paste some things from the urbann to temperat, but you'll also need to replicate the newurban terrain files and change their extensions to .tem. AND do it so that the correct palette gets used.

Nice idea. I'll have to do that for C&C S when I get the time.
I'll report back any findings.

Although, IIRC, TX does that, at least partially.
Get the files here:
https://ppmforums.com/viewtopic.php?p=564306#564306
_________________
One and only developer of C&C S. True Supremacy.
Youtube: C&C Supremacy Mod | Skype: TAK02 Supreme CnC Mods
m7 wrote:
I tend to release things I create so that assets are never lost to hard drive problems, accidental deletion, or me having to pretend to care about rippers taking things from my project when it is done. #Tongue
I once ninja'd MigEater #Tongue
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ModDB Profile ID Skype Account
leaoaltamirano
Medic


Joined: 06 Sep 2010

PostPosted: Sat Jan 06, 2018 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

Oh wow, that does sound a bit tedious. Thanks well at least I know it's doable. I'll probably experiment and try to do it.

Back to top
View user's profile Send private message
TAK02
Commander


Joined: 28 Jun 2015
Location: It was Damascus.

PostPosted: Sat Jan 06, 2018 3:55 pm    Post subject: Reply with quote

It's like when I added the inner corners of the paved shore from new urban to urban, and temperate too, I believe, for the custom TX you can get from the link.

But like I said, it'll take a while if you aren't familiar with how it works and/or how to do it.
And I completely forgot how.
_________________
One and only developer of C&C S. True Supremacy.
Youtube: C&C Supremacy Mod | Skype: TAK02 Supreme CnC Mods
m7 wrote:
I tend to release things I create so that assets are never lost to hard drive problems, accidental deletion, or me having to pretend to care about rippers taking things from my project when it is done. #Tongue
I once ninja'd MigEater #Tongue
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ModDB Profile ID Skype Account
Mig Eater
Defense Minister


Joined: 13 Nov 2003
Location: Eindhoven

PostPosted: Sat Jan 06, 2018 7:17 pm    Post subject: Reply with quote

You can convert a map to a different theater by opening it in a text editor & finding the [Map] section, there you can change the Theater= to a different type, in your case to NEWURBAN. When you open the map in FA2 it will then convert the map to the New Urban theater. Some parts of the map might have errors due to the change tho which will need to be manually fixed.
_________________



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Facebook Profile URL Twitter Channel URL
leaoaltamirano
Medic


Joined: 06 Sep 2010

PostPosted: Mon Jan 08, 2018 4:51 am    Post subject: Reply with quote

Oh wow, that's actually a better way to do it. Thanks!

Back to top
View user's profile Send private message
TAK02
Commander


Joined: 28 Jun 2015
Location: It was Damascus.

PostPosted: Mon Jan 08, 2018 8:29 am    Post subject: Reply with quote

Mig Eater wrote:
You can convert a map to a different theater by opening it in a text editor & finding the [Map] section, there you can change the Theater= to a different type, in your case to NEWURBAN. When you open the map in FA2 it will then convert the map to the New Urban theater. Some parts of the map might have errors due to the change tho which will need to be manually fixed.

Doesn't fix the issue of not being able to use newurban terrain in temperate #Tongue

But yes, that's the easy way. Although the map then can't be used by RA2 at all.

Do watch out for the following:
-Dirt roads that don't go straight with simple 90° bends.
Anything else FA2 will mess up using MigEater's method?
_________________
One and only developer of C&C S. True Supremacy.
Youtube: C&C Supremacy Mod | Skype: TAK02 Supreme CnC Mods
m7 wrote:
I tend to release things I create so that assets are never lost to hard drive problems, accidental deletion, or me having to pretend to care about rippers taking things from my project when it is done. #Tongue
I once ninja'd MigEater #Tongue
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ModDB Profile ID Skype Account
OmegaBolt
President


Joined: 21 Mar 2005
Location: York, England

PostPosted: Mon Jan 08, 2018 9:56 am    Post subject: Reply with quote

Or better yet use Starkku's MapTool: https://ppmforums.com/viewtopic.php?t=43411
_________________
TAK02 wrote:
Screw AttachEffect. Can't think of any use for it.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Account
leaoaltamirano
Medic


Joined: 06 Sep 2010

PostPosted: Tue Jan 09, 2018 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for all the help guys! And yeah if ever i cant use it for RA2, it'll be fine since I'm using Yuri's Revenge for my private mod Smile

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [9 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum » Mapping Discussion
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1066s ][ Queries: 11 (0.0035s) ][ Debug on ]