:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Fri Apr 03, 2020 12:39 am
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
Building requirements, sides, and AI problem.
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [8 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
chr0nicz420
Cyborg Firebomber


Joined: 10 Feb 2016

PostPosted: Tue Feb 18, 2020 11:24 am    Post subject:  Building requirements, sides, and AI problem. Reply with quote

I made a new house, for Yuri in particular, plus I created new buildings, defenses, and units for that new country.

Now here's the problem. So I tried using my new house and my newly added defenses are not buildable although my newly added buildings and units are buildable. I tried checking their Prerequisites, Owner, RequiredHouses but there were properly inputted for my new house so I'm really at lost. I tried changing Owner and RequiredHouses and what surprises me is that they were buildable on my other houses but not on my newly made house.

Here are the codes:
Code:

[Countries]
0=Allied1
1=Allied2
2=Allied3
3=Allied4
4=Allied5

5=Soviet1
6=Soviet2
7=Soviet3
8=Soviet4
9=Soviet5

10=China

11=YuriBoss ; This is my newly made house
12=YuriCountry
13=Yuri2
14=Yuri3

15=GDI
16=Nod
17=Neutral
18=Special



Code:

[Sides]
ThirdSide=YuriCountry,Yuri2,Yuri3,YuriBoss

[YuriBoss]
UIName=Name:YuriBoss
Name=YuriBoss
Suffix=Soviet
Prefix=B
Color=DarkRed
Multiplay=yes
Side=ThirdSide
SmartAI=yes
ParaDrop.Types=YURI
ParaDrop.Num=8
AI.PowerPlants=YAPOWRSX
File.Flag=yuru.pcx
File.LoadScreen=ls800newbossc.shp
File.LoadScreenPAL=newyuri.pal
File.Taunt=
LoadScreenText.Name=name:yuriboss
LoadScreenText.SpecialName=name:yuriboss
LoadScreenText.Brief=loadbrief:newboss3
MenuText.Status=stt:playersideboss3
RandomSelectionWeight=1
LoadScreenText.Color=Purple
BuildTimeInfantryMult=0.75
BuildTimeBuildingsMult=1.25


Code:

[BuildingTypes]
431=YAGGUNEX

[YAGGUNEX]
Image=YAGGUNAD
UIName=Name:GattCannon
Name=Yuri Gattling Cannon (Boss)
BuildCat=Combat
Strength=900
Armor=steel_t1
TechLevel=4
Prerequisite=YABRCK,YACNST
Adjacent=5
Sight=10
Owner=YuriBoss
RequiredHouses=YuriBoss
AIBasePlanningSide=3
Bounty=yes
Bounty.Display=yes
Cost=1000
Bounty.Value=250
BaseNormal=no
Points=30
Power=-50
Crewed=no
Capturable=false
Explosion=TWLT070,S_BANG48,S_BRNL58,S_CLSN58,S_TUMU60
DebrisAnims=DBRIS1LG,DBRIS1SM,DBRIS4LG,DBRIS4SM,DBRIS5LG,DBRIS5SM
MaxDebris=3
MinDebris=2
ThreatPosed=30
IsBaseDefense=yes
Powered=yes
Turret=yes
TurretAnim=YAGGUNAD
TurretAnimIsVoxel=True
TurretAnimX=0
ROT=10
TurretAnimY=15
TurretAnimZAdjust=-40
HasStupidGuardMode=false
WorkingSound=PowerOn
NotWorkingSound=PowerOff
ImmuneToPsionics=no
Drainable=yes
AntiInfantryValue=25
AntiArmorValue=10
AntiAirValue=25
Sensors=yes
SensorArray=yes
SensorsSight=10
ImmuneToEMP=no
Cloakable=yes
CloakingSpeed=1
Cloakable.Powered=yes
;-----Gattling stuff-------
IsGattling=yes
TurretCount=1
WeaponCount=6
Weapon1=AGGattlingXE
EliteWeapon1=AGGattlingE
Weapon2=AAGattCann
EliteWeapon2=AAGattlingE
Weapon3=AGGattling2XE
EliteWeapon3=AGGattling2E
Weapon4=AAGattCann2
EliteWeapon4=AAGattling2E
Weapon5=AGGattling3XE
EliteWeapon5=AGGattling3E
Weapon6=AAGattCann3
EliteWeapon6=AAGattling3E
WeaponStages=3
Stage1=75
Stage2=125
Stage3=150
EliteStage1=75
EliteStage2=125
EliteStage3=150
RateUp=1
RateDown=50
;-----End Gattling stuff-------



Second problem is I tried the AI for my new house. Granted that it should not do anything because I have not put any single AI codes for the new country but what is weird is that they do not build anything after building the power plant. AIBasePlanningSide should be correct so I believe AI should still build buildings even if I have not set any AI codes.


If there's something I forgot to share or anything else you want to know to help me on this issue, please do tell and I appreciate it.

Back to top
View user's profile Send private message
DaubertMotion
Cyborg Engineer


Joined: 17 Dec 2015

PostPosted: Tue Feb 18, 2020 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

Try adding YuriCountry try as an owner.  I think a unit/structure requires one of the original 10 countries as an owner to be buildable, or at least to be a starting unit in skirmish.

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Wed Feb 19, 2020 4:05 am    Post subject: Reply with quote

Keeping all houses in Owner is better and easier when doing changes. Human players can build anything if prereqs are met, Forbidden/Required houses permit and any one house from that side is listed, even if that particular house is left out in Owner. But AI can't build it, if not listed in Owner. For country specific AI needs for teams, can give it in the AITrigger.

Ares also gives option to define defense building in that Side's section.

Back to top
View user's profile Send private message
chr0nicz420
Cyborg Firebomber


Joined: 10 Feb 2016

PostPosted: Fri Feb 21, 2020 8:04 am    Post subject: Reply with quote

E1 Elite wrote:
Keeping all houses in Owner is better and easier when doing changes. Human players can build anything if prereqs are met, Forbidden/Required houses permit and any one house from that side is listed, even if that particular house is left out in Owner. But AI can't build it, if not listed in Owner. For country specific AI needs for teams, can give it in the AITrigger.

Ares also gives option to define defense building in that Side's section.


It worked that if I put the rest of Yuri houses on Owner tag, the defenses will be buildable on my newly made Yuri house. However, AI with old Yuri houses will build those defenses in which I made exclusively for my new Yuri house.

And the Ares defining build defense is for Sides section, not Country section, unfortunately. I am currently still trying to figure how to solve this problem though...


Also, I just made AI teams and triggers for the newly made Yuri house but still its AI will still not build past power plant... I properly defined Owner tags of all Yuri buildings.

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Fri Feb 21, 2020 8:57 am    Post subject: Reply with quote

As you want an exclusive defense for your new country, it might be better to give that country to a new side.

Back to top
View user's profile Send private message
chr0nicz420
Cyborg Firebomber


Joined: 10 Feb 2016

PostPosted: Fri Feb 21, 2020 9:22 am    Post subject: Reply with quote

E1 Elite wrote:
As you want an exclusive defense for your new country, it might be better to give that country to a new side.


I really and seriously don't want to reach that point if seriously possible as that would mean there are way lots of stuffs I need to add and change.

I don't truly understand why this happened when I made other new Yuri house before and I made their own exclusive defenses, same goes for Allied and Soviet ones, yet this kind of problem never occurred until this one.

I'm starting to think if this caused by some faulty coding on the engine or Ares part.

Back to top
View user's profile Send private message
G-E
General


Joined: 09 Feb 2015

PostPosted: Sun Feb 23, 2020 4:36 am    Post subject: Reply with quote

I use the YR battle bunker as a house-specific defensive structure using Owner= only. It is declared alongside other defenses in the global values, and has standard prereqs.

Given both the ai.ini and Owner= allow you to be highly specific, there's very little need to have multiple sides for even wildly different factions, the only thing you give up is a unique MCV.
_________________
http://www.moddb.com/mods/scorched-earth-ra2-mod-with-smart-ai

Back to top
View user's profile Send private message
m7
Commander


Joined: 17 Apr 2009
Location: The Fang

PostPosted: Sun Feb 23, 2020 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

Have you updated the prerequisites for all Yuri structures for your new power plant? It's possible the AI struggles to build past as the Refinery/Slave Miner or Barracks have no valid prereqs met.


Also, ThirdSide would use AIBasePlanningSide=2 instead of the 3 you have entered into the YAGGUNEX which could be causing issues as well.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [8 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

[ Time: 0.1435s ][ Queries: 10 (0.0316s) ][ Debug on ]