:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::

Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Sun May 31, 2020 11:18 pm
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
CnCNet and mods
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [16 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
Saref
Disk Thrower


Joined: 26 Nov 2008
Location: Earth

PostPosted: Sat Apr 04, 2020 4:50 pm    Post subject:  CnCNet and mods Reply with quote

I have a problem with running mod on CnCNet. I just installed it and then put all required files into directory.
Then i copied all mod files (.mix files, artmd and rules.ini)inside game directory but all changes didn't show in game. It still works as vanilla version. How i can make my mod work?

Back to top
View user's profile Send private message
4StarGeneral
General


Joined: 14 Sep 2006
Location: Constant Flux

PostPosted: Sat Apr 04, 2020 6:25 pm    Post subject: Reply with quote

Assuming you're using Ares, see the following thread: https://ppmforums.com/topic-47870/cncnet-my-mod-ares/?highlight=cncnet
_________________
"Don't beg for things; Do it yourself or you'll never get anything."

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail YouTube User URL
Saref
Disk Thrower


Joined: 26 Nov 2008
Location: Earth

PostPosted: Sat Apr 04, 2020 6:55 pm    Post subject: Reply with quote

It doesn't help. Now game requires CD after i put cncnet5.dll into game folder.
Any changes in ClientDefinitions.ini changes doesn't help

Back to top
View user's profile Send private message
XxpeddyxX
Commander


Joined: 03 Sep 2004
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Sun Apr 05, 2020 5:37 am    Post subject: Reply with quote

Post your entire clientdefinitions here pls
_________________

ayylmao on Discord

Back to top
View user's profile Send private message
Saref
Disk Thrower


Joined: 26 Nov 2008
Location: Earth

PostPosted: Sun Apr 05, 2020 10:44 am    Post subject: Reply with quote

Here it is
Code:
<<<<<<< master
[Themes]
0=CnCNet Classic,Yuri Theme\
1=Allied Theme,Allied Theme\
2=Soviet Theme,Soviet Theme\

[Settings]
GameLauncherExecutableName=syringe.exe
GameExecutableNames=gamemd.exe
ExtraCommandLineParams=-cd -log
SettingsFile=RA2MD.ini
ConfigWindowTitle=YR Settings
MPMapsPath=INI\MPMaps.ini
LoadingScreenCount=0
LongGameName=Yuri's Revenge
LocalGame=YR
RegistryInstallPath=YurisRevenge
CnCNetLiveStatusIdentifier=cncnet5_yr
CreditsURL=http://www.moddb.com/mods/the-dawn-of-the-tiberium-age/tutorials/credits
ChangelogURL=https://github.com/CnCNet/cncnet-yr-client-package/releases
LongSupportURL=https://forums.cncnet.org/forum/11-support/
ShortSupportURL=forums.cncnet.org/forum/11-support/
MapEditorExePath=Map Editor\Map Editor.bat
FSIniPath=Map Editor\FinalSun.ini
BattleFSFileName=BattleE.ini
SidebarHack=yes
MinimumRenderWidth=1024
MinimumRenderHeight=600
MaximumRenderWidth=1600
MaximumRenderHeight=900
MapCellSizeX=60
MapCellSizeY=30
AllowedCustomGameModes=Standard,Custom Map,Teamgame,Duel,Airwar,Nukewar,Navalwar
KeyboardINI=KeyboardMD.ini
DefaultKeyboardINI=INI\KeyboardMD.ini
MaxNameLength=12
Quickmatch=Qt\CnCNetQM.exe
LauncherExe=CnCNetYRLauncher.exe

[Links]
Forum=https://forums.cncnet.org
ModDB=https://discordapp.com/invite/M8pksJj
Facebook=https://facebook.com/cncnet
Youtube=https://youtube.com/user/cncnetofficial
Twitter=https://www.twitch.tv/cncnetofficial
GooglePlus=https://plus.google.com/+CncnetOrgOfficial

=======
[Themes]
0=Yuri's Revenge Theme,Yuri Theme\

[Settings]
GameExecutableNames=gamemd-spawn.exe
;ExtraCommandLineParams=
SettingsFile=RA2MD.ini
ConfigWindowTitle=YR Settings
MPMapsPath=INI\MPMaps.ini
LoadingScreenCount=0
LongGameName=Yuri's Revenge
LocalGame=YR
RegistryInstallPath=YurisRevenge
CnCNetLiveStatusIdentifier=cncnet5_yr
CreditsURL=http://www.moddb.com/mods/the-dawn-of-the-tiberium-age/tutorials/credits
ChangelogURL=https://github.com/CnCNet/cncnet-yr-client-package/releases
LongSupportURL=https://forums.cncnet.org/forum/11-support/
ShortSupportURL=forums.cncnet.org/forum/11-support/
MapEditorExePath=Map Editor\Map Editor.bat
FSIniPath=Map Editor\FinalSun.ini
BattleFSFileName=BattleE.ini
SidebarHack=yes
MinimumRenderWidth=1024
MinimumRenderHeight=600
MaximumRenderWidth=1600
MaximumRenderHeight=900
MapCellSizeX=60
MapCellSizeY=30
AllowedCustomGameModes=Standard,Custom Map,Teamgame,Duel,Airwar,Nukewar,Navalwar
KeyboardINI=KeyboardMD.ini
DefaultKeyboardINI=INI\KeyboardMD.ini
MaxNameLength=12
Quickmatch=Qt\CnCNetQM.exe
LauncherExe=CnCNetYRLauncher.exe

[Links]
Forum=https://forums.cncnet.org
ModDB=https://discordapp.com/invite/M8pksJj
Facebook=https://facebook.com/cncnet
Youtube=https://youtube.com/user/cncnetofficial
Twitter=https://www.twitch.tv/cncnetofficial
GooglePlus=https://plus.google.com/+CncnetOrgOfficial

>>>>>>> master

Back to top
View user's profile Send private message
Saref
Disk Thrower


Joined: 26 Nov 2008
Location: Earth

PostPosted: Mon Apr 06, 2020 12:18 pm    Post subject: Reply with quote

I really need help here. I have nod idea, what to do with all this

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Mon Apr 06, 2020 1:03 pm    Post subject: Reply with quote

Read my posts in the thread referred by 4StarGeneral completely. If you downloaded the CnCNet client and haven't updated then use old INI entries. If you have updated the client then use the new set of entries from my first post in that thread.

Back to top
View user's profile Send private message
Saref
Disk Thrower


Joined: 26 Nov 2008
Location: Earth

PostPosted: Tue Apr 07, 2020 12:29 am    Post subject: Reply with quote

Yes, it works and game didn't ask for CD. But my mod still didn't work. I just put rulesmd.ini and several .mix files which contains some new graphics into game directory and added some new units (like Hind Transport), but game didn't see it, it still works like vanilla game. Changes didn't take any effect. No new units or graphics.

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Tue Apr 07, 2020 11:45 am    Post subject: Reply with quote

It might be related to CnCNet using spawner.xdp for rulesmd.ini.

Back to top
View user's profile Send private message
Saref
Disk Thrower


Joined: 26 Nov 2008
Location: Earth

PostPosted: Tue Apr 07, 2020 5:10 pm    Post subject: Reply with quote

I tried to remove them, but game won't work without this file.
But as far as i know. Mods like Reloaded using CnCNet, but i didn't see any xdp files here. Maybe i need different version of CnCNet?

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Wed Apr 08, 2020 3:26 am    Post subject: Reply with quote

Replace the spawner.xdp with your copy of rulesmd.ini for offline purpose.

Mods compile their own clients with these kind of changes. Client files are typically the Resources\client*.exe and Binaries folder, but I wouldn't know what other changes mods do.

Back to top
View user's profile Send private message
MRMIdAS
Gauss Rifle Trooper


Joined: 17 Jul 2008

PostPosted: Wed Apr 08, 2020 4:07 am    Post subject: Reply with quote

E1 Elite wrote:
Replace the spawner.xdp with your copy of rulesmd.ini for offline purpose.

Mods compile their own clients with these kind of changes. Client files are typically the Resources\client*.exe and Binaries folder, but I wouldn't know what other changes mods do.


I am an idiot with zero knowledge of this, so I wish to break it down to idiot levels.

So I grab my RulesMD.ini, and rename it to Spawner.xdp and that's it?
_________________
MIdAS - Turning wages into beer since 2002

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Wed Apr 08, 2020 4:30 am    Post subject: Reply with quote

Keep rulesmd.ini and rename a copy of rulesmd.ini to spawner.xdp. Try this, if it doesn't work then compile your own client.

Back to top
View user's profile Send private message
Saref
Disk Thrower


Joined: 26 Nov 2008
Location: Earth

PostPosted: Wed Apr 08, 2020 2:20 pm    Post subject: Reply with quote

Yes. I make mod working by modifying spawner.xdp. But there is other problem. It sees changes only in spawner file. I replaced some old voxels with new ones, but game didn't see them. It just didn't see contents of .mix files.

Back to top
View user's profile Send private message
Saref
Disk Thrower


Joined: 26 Nov 2008
Location: Earth

PostPosted: Wed Apr 08, 2020 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

It sounds weird, but i found solution. expandmd files should be renamed into expandmdspawn, so it will make their content visible in game.
But other problem. It seems i can't play with new sides. I did everything in topic before, and i can even select this new sided, but game crashes.

Back to top
View user's profile Send private message
XxpeddyxX
Commander


Joined: 03 Sep 2004
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Thu Apr 09, 2020 3:52 am    Post subject: Reply with quote

Did you modify your cncnet sides to match the sides as per your Countries list in your rules?
_________________

ayylmao on Discord

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [16 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

[ Time: 0.3043s ][ Queries: 10 (0.0031s) ][ Debug on ]