Project Perfect Mod Forums
:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::


The time now is Sun May 26, 2024 11:22 am
All times are UTC + 0
Scanlines Renderer?
Moderators: Global Moderators, Tiberian Sun Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [4 Posts] Mark the topic unread ::  View previous topic :: View next topic
Author Message
TeleVisor
Medic


Joined: 17 Dec 2020

PostPosted: Thu Dec 17, 2020 8:00 pm    Post subject:  Scanlines Renderer? Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi Everyone,

(Quick intro: after rediscovering TS and finding out the impressive mods some of you guys made during all these years, I have been lurking these forums for a few months, and modding TS has become a whole new hobby in itself. So thank you for your very inspiring work!
All right... ).

I was wondering how difficult (and time-consuming) would it be to create a graphic renderer which shows scanlines, or a raster effect, during gameplay.

Specifically, for someone who knows nothing about DLLs, EXE hacking, or basically anything related to develop such a thing.

Any advice?  Razz

Back to top
View user's profile Send private message
Tuc0
Missile Trooper


Joined: 26 Sep 2016
Location: Slovakia

PostPosted: Thu Dec 17, 2020 8:17 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Try Reshade, it is free postprocessing tool, that can be used almost in any game. It has many effects you can adjust on top of eachother in real-time. Plus if games have directX depth buffer, other effects like shaders, pathtracing, etc. can be used.
But I did managed it to work only with one of the TS renderer, not remember which one.

Back to top
View user's profile Send private message
TeleVisor
Medic


Joined: 17 Dec 2020

PostPosted: Fri Dec 18, 2020 6:03 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Thank you.
I tried it and it works with the Direct3D 9 renderer. My only problem with that though, is that D3D doesn't have VSync.

I'll look for a Reshade equivalent which is compatible with DDrawCompact (if it exists).

Otherwise, an ideal solution would be making a clone of DDC, but with scanlines coded in (if that's even possible).

Back to top
View user's profile Send private message
GREEN
Light Infantry


Joined: 26 Dec 2016

PostPosted: Fri Apr 07, 2023 9:24 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

got a pic for what type of scanlines ye have in mind? black every other line?

_________________
COMMAND: NEW WORLD ORDER

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [4 Posts] Mark the topic unread ::  View previous topic :: View next topic
 
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

[ Time: 0.1503s ][ Queries: 11 (0.0085s) ][ Debug on ]