:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::

Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Sun May 09, 2021 5:08 pm
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
Campaign progression
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [5 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
TAK02
General


Joined: 28 Jun 2015
Location: It was Damascus.

PostPosted: Mon Mar 08, 2021 2:55 pm    Post subject:  Campaign progression
Subject description: "Unable to initate Map Selection!"
Reply with quote

I'm getting this error for some reason, and I have already copied the entire sections, with slight modifications.

It doesn't matter what I do, progression is completely ded.

Spoiler (click here to read it):
battlemd.ini
Code:
[Battles]
1=TRN01
2=TRN15
3=TRN02
83=ALL01 ;;Lone guardian
84=ALL02 ;;Eagle-dawn
85=ALL03 ;;Hail to the chief
86=ALL04 ;;Last chance
...
101=ALL19MD ;;Brain-dead
...

[ALL03]
CD=-1 ;;0
Scenario=all03u.MAP
FinalMovie=
DebugOnly=no
Description=(all03u.map)

[ALL04]
CD=-1 ;;0
Scenario=all04u.MAP
FinalMovie=
DebugOnly=no
Description=(all04u.map)
mapselmd.ini
Code:
[GDI]
Anims=Anims
Sounds=GDISFX
1=TRN01
2=TRN15
3=TRN02
4=ALL01 ;;Lone guardian
5=ALL02 ;;Eagle-dawn
6=ALL03 ;;Hail to the chief
7=ALL04 ;;Last chance
...
22=ALL19MD ;;Brain-dead

[ALL03]
Scenario=ALL03u.MAP
Description=769
VoiceOver=GDI-02.AUD
MapVQ=GDIMAP01.VQA
Overlays=RG03AB.SHP,RN03AB.SHP
Targets=1,290,88,218,108
ClickMap=GDICLK01.PCX
4=ALL04

[ALL04]
Scenario=ALL04u.MAP
Description=770
VoiceOver=GDI-03A.AUD
MapVQ=GDIMAP01.VQA
Overlays=RG04A2.SHP,RN04A2.SHP
Targets=1,360,78
ClickMap=GDICLK01.PCX
5=ALL05
missionmd.ini
Code:
;;copied from mission.ini
[ALL03U.MAP]
Briefing=Brief:ALL03
UIName=Name:ALL03
LSLoadMessage=LoadMsg:ALL03
LSLoadBriefing=LoadBrief:ALL03
LS640BriefLocX=20
LS640BriefLocY=20
LS800BriefLocX=20
LS800BriefLocY=20
LS640BkgdName=LS640S02.SHP ;;placeholder
LS800BkgdName=LS800S02.SHP ;;placeholder
LS800BkgdPal=LS800S02.PAL ;;necessary or else game crash 004AEE5A

[ALL04U.MAP]
Briefing=Brief:ALL04
UIName=Name:ALL04
LSLoadMessage=LoadMsg:ALL04
LSLoadBriefing=LoadBrief:ALL04
LS640BriefLocX=20
LS640BriefLocY=20
LS800BriefLocX=20
LS800BriefLocY=20
LS640BkgdName=LS640S02.SHP ;;placeholder
LS800BkgdName=LS800S02.SHP ;;placeholder
LS800BkgdPal=LS800S02.PAL ;;necessary or else game crash 004AEE5A
All code looks similar, with a different number and letter here or there. What am I missing?
Am I supposed to not put battlemd, mapsel and mission inside an expandmd MIX?

EDIT: if it helps, Ares' debug.log says
MapSelect: There isn't any stages!
MapSelect: Unable to initialize choices!
_________________
One and only developer of Command & Conquer Dune "C&C D" mod. |
m7 wrote:
I tend to release things I create so that assets are never lost to hard drive problems, accidental deletion, or me having to pretend to care about rippers taking things from my project when it is done. #Tongue
I once ninja'd MigEater #Tongue
Last edited by TAK02 on Tue Mar 09, 2021 4:55 am; edited 1 time in total

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Twitter Channel URL Skype Account
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Tue Mar 09, 2021 2:18 am    Post subject: Reply with quote

Check - https://ppmforums.com/topic-47364/is-is-possible-to-recreate-the-ts-mission-select-in-ra2yr/

Back to top
View user's profile Send private message
TAK02
General


Joined: 28 Jun 2015
Location: It was Damascus.

PostPosted: Tue Mar 09, 2021 7:32 am    Post subject: Reply with quote

I don't get it.

all03u.map
Code:
[Basic]
SkipMapSelect=yes
NextScenario=ALL04U.map
AltNextScenario=ALL04U.MAP

all04u.map
Code:
[Basic]
SkipMapSelect=yes
NextScenario=ALL05S.map
AltNextScenario=ALL05S.MAP


I'm testing with RA2 ALL03U.map; it should progress to RA2 ALL04U.map, yet it fails to initiate Map Selection.

Ares' debug.log says
Code:
MapSelect: Side GDI
MapSelect: There isn't any stages!
MapSelect: Unable to initialize choices!


mapselmd.ini
Code:
[ALL03]
...
7=ALL04
23=ALL04


How in the world did WW manage their progression to work, if by copy-pasting their stuff from RA2 and adding the YR stuff I still can't?

Could the placement of mapselmd.ini in a MIX play a role in this? Is it supposed to not be in an expandmd84.mix?

EDIT: I've fixed the casing to ALL03U.MAP and ALL04U.MAP on the off-chance that was the problem, even though casing inconsistency was copied from WW's entries. Still the same problem.
"Unable to initiate Map Selection".

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Twitter Channel URL Skype Account
E1 Elite
Commander


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Tue Mar 09, 2021 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

What's up with duplicate ALL04. Which map is in ALL04?

Back to top
View user's profile Send private message
TAK02
General


Joined: 28 Jun 2015
Location: It was Damascus.

PostPosted: Tue Mar 09, 2021 12:40 pm    Post subject: Reply with quote

Modded settings
Spoiler (click here to read it):
battlemd.ini
Code:
[ALL04]
CD=-1 ;;0
Scenario=ALL04U.MAP
FinalMovie=
DebugOnly=no
Description=(all04u.map)
mapselmd.ini
Code:
[ALL04]
Scenario=ALL04U.MAP
Description=770
VoiceOver=GDI-03A.AUD
MapVQ=GDIMAP01.VQA
Overlays=RG04A2.SHP,RN04A2.SHP
Targets=1,360,78
ClickMap=GDICLK01.PCX
8=ALL05
missionmd.ini
Code:
[ALL04U.MAP]
Briefing=Brief:ALL04
UIName=Name:ALL04
LSLoadMessage=LoadMsg:ALL04
LSLoadBriefing=LoadBrief:ALL04
LS640BriefLocX=20
LS640BriefLocY=20
LS800BriefLocX=20
LS800BriefLocY=20
LS640BkgdName=LS640A04.SHP
LS800BkgdName=LS800A04.SHP
LS800BkgdPal=LS800S02.PAL
all03u.map
Code:
[Basic]
Briefing=Brief:TRN01
NextScenario=ALL04U.MAP
AltNextScenario=ALL04U.MAP
SkipMapSelect=yes
all04u.map
Code:
[Basic]
NextScenario=ALL05S.MAP
AltNextScenario=ALL05S.MAP
SkipMapSelect=yes


Funnily enough, progression from sov02t.map to sov03u.map to sov04s.map works, and it's using the same code.
Could LS800BkgdPal be tied into this? YR crashes if a palette is not defined, and I'm using Soviet palettes for Allied missions as placeholder.

Original WW settings
Spoiler (click here to read it):
sov02t.map
Code:
[Basic]
NextScenario=SOV03U.MAP
sov03u.map
Code:
[Basic]
NextScenario=SOV03U.map
battlemd.ini
Code:
[SOV02]
CD=-1 ;;1
Scenario=sov02t.MAP
FinalMovie=
DebugOnly=no
Description=(sov02t.map)

[SOV03]
CD=-1 ;;1
Scenario=sov03u.MAP
FinalMovie=
DebugOnly=no
Description=(sov03u.map)
mapselmd.ini
Code:
[SOV02]
Scenario=sov02t.MAP
Description=788
VoiceOver=NOD-01.AUD
MapVQ=NODMAP01.VQA
Overlays=TN02A.SHP,TG02A.SHP
Targets=1,190,100
ClickMap=NODCLK01.PCX
3=SOV03

[SOV03]
Scenario=sov03u.MAP
Description=789
VoiceOver=NOD-01.AUD
MapVQ=NODMAP01.VQA
Overlays=TN02A.SHP,TG02A.SHP
Targets=1,190,100
ClickMap=NODCLK01.PCX
4=SOV04
missionmd.ini
Code:
[SOV02T.MAP]
Briefing=Brief:Sov02
UIName=Name:Sov02
LSLoadMessage=LoadMsg:Sov02
LSLoadBriefing=LoadBrief:Sov02
LS640BriefLocX=20
LS640BriefLocY=20
LS800BriefLocX=20
LS800BriefLocY=20
LS640BkgdName=LS640S02.SHP
LS800BkgdName=LS800S02.SHP
LS800BkgdPal=LS800S02.PAL

[SOV03U.MAP]
Briefing=Brief:Sov03
UIName=Name:Sov03
LSLoadMessage=LoadMsg:Sov03
LSLoadBriefing=LoadBrief:Sov03
LS640BriefLocX=20
LS640BriefLocY=20
LS800BriefLocX=20
LS800BriefLocY=20
LS640BkgdName=LS640S03.SHP
LS800BkgdName=LS800S03.SHP
LS800BkgdPal=LS800S02.PAL
Ares' debug log says this when going from SOV03 to SOV04
Code:
Default
MapSelect: Side Nod
MapSelect: Stage: SOV03
Selected SOV04
MapSelect: Scenario - sov04s.MAP, Stage - 3

----- Starting scnenario: sov04s.MAP -----
Player Count: 0
Play_Movie() as Bink!
Reading scenario: SOV04S.MAP
Scen->IsRandom = false
 loadmd.MIXRead_Scenario_INI - Filename is SOV04S.MAP
Clearing old scenario

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Twitter Channel URL Skype Account
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [5 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

[ Time: 0.1621s ][ Queries: 10 (0.0061s) ][ Debug on ]