:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::

Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Sat May 08, 2021 11:12 pm
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
Crypts that randomly spawns neutral infantry
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [16 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
NimoStar
Cyborg Commando


Joined: 07 Nov 2012
Location: Buenos Aires

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 12:22 am    Post subject:  Crypts that randomly spawns neutral infantry
Subject description: Just one detail left...
Reply with quote

So , I want to make crypts that each spawn random neutral infantry at a set interval (say, 2000 frames)

Don't say "that can't be done"; I have a prototype for the spawning. It worlds like this:

- Weapon calls warhead.
- Warhead has EMEffect. This randomizes anim used.
- Each anim in the Animlist generates a different neutral infantry: Vampire, Mummy, Werewolf, Zombie, etc.

So far, so good.

Problem is: How so I make a weapon that always targets near the Crypt and fires periodically at the ground?

That is my greatest obstacle.

Disclaimer: I am not using Superweapons, because there can be only 1 each in total. I want each crypt to act independently. Anyways, I can hear superweapon ideas too, since I can instantiate it as 1, 2, 3... but it is not ideal.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
TAK02
General


Joined: 28 Jun 2015
Location: It was Damascus.

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 6:19 am    Post subject: Reply with quote

Do you mind using Ares or do you not want to use it? I'm guessing no since this isn't in the Ares subsection.
_________________
One and only developer of Command & Conquer Dune "C&C D" mod. |
m7 wrote:
I tend to release things I create so that assets are never lost to hard drive problems, accidental deletion, or me having to pretend to care about rippers taking things from my project when it is done. #Tongue
I once ninja'd MigEater #Tongue
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Twitter Channel URL Skype Account
Mig Eater
Defense Minister


Joined: 13 Nov 2003
Location: Eindhoven

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 7:13 am    Post subject: Reply with quote

Invisible Airburst weapon with AreaFire..? If the crypt is a 1x1 building then that should spawn 8 infantry around it.
_________________



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Facebook Profile URL Twitter Channel URL
G-E
General


Joined: 09 Feb 2015

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 8:21 am    Post subject: Reply with quote

Cluster=  ?
_________________
http://www.moddb.com/mods/scorched-earth-ra2-mod-with-smart-ai

Back to top
View user's profile Send private message
Mig Eater
Defense Minister


Joined: 13 Nov 2003
Location: Eindhoven

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 9:23 am    Post subject: Reply with quote

If you only want one infantry at a time you could use Ares ProjectileRange= to make the weapon detonate just after firing too.
_________________



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Facebook Profile URL Twitter Channel URL
MasterHaosis
General


Joined: 01 Nov 2010
Location: Serbia

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 10:27 am    Post subject: Re: Crypts that randomly spawns neutral infantry Reply with quote

NimoStar wrote:

- Each anim in the Animlist generates a different neutral infantry: Vampire, Mummy, Werewolf, Zombie, etc.

haha and which shps are you using? Mine or you have something else?
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
AnimalMan
Chem Warrior


Joined: 06 Feb 2018
Location: London, England

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 10:41 am    Post subject: Reply with quote

How are you randomizing the infantry?

Why no make a faction with AI and limited buildings xD

you could inherit this faction some map specific buildings as sounds like the idea is map specific.

Back to top
View user's profile Send private message
Mig Eater
Defense Minister


Joined: 13 Nov 2003
Location: Eindhoven

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 10:51 am    Post subject: Reply with quote

He is using an EMP weapon which will play a random animation, each anim will then spawn a different infantry.
_________________



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Facebook Profile URL Twitter Channel URL
NimoStar
Cyborg Commando


Joined: 07 Nov 2012
Location: Buenos Aires

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 5:44 pm    Post subject: Reply with quote

TAK02 wrote:
Do you mind using Ares or do you not want to use it? I'm guessing no since this isn't in the Ares subsection.


I am already using Ares. This isn't on the ares forum because that forum is generally for Ares improvements, not rules writing questions.

Quote:
haha and which shps are you using? Mine or you have something else?


Mummy and Werewolf at least come with game, I think I will use your vampire. The lack of remap in default SHPs isn't a problem since they are neutral units, just like in vanilla YR.

Quote:
Why no make a faction with AI and limited buildings xD

you could inherit this faction some map specific buildings as sounds like the idea is map specific.


It's not map specific. This is for the Transylvania subfaction, which can build such crypts.


Quote:
Invisible Airburst weapon with AreaFire..? If the crypt is a 1x1 building then that should spawn 8 infantry around it.


Crypt is 2x2, and I only want a single infantry.


Quote:
If you only want one infantry at a time you could use Ares ProjectileRange= to make the weapon detonate just after firing too.


But where would it fire? Detonating it right away would make it appear inside the structure, which probably woudn't work at all.

_________

Anyways , maybe the weapon projectile itself isn't the biggest deal, there are several options like prism fire. (1% to building target itself, makes a cluster, that cluster makes a fragment, the fragment hits ground, infantry is spawned)

But I need a mechanism so that the structure fires continously at itself/at ground. I only know to do that with Infantry like Desolator. So, how?
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MRMIdAS
Laser Commando


Joined: 17 Jul 2008

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 6:14 pm    Post subject: Reply with quote

Flakscatter or Inaccurate?
_________________
MIdAS - Turning wages into beer since 2002

Back to top
View user's profile Send private message
Mig Eater
Defense Minister


Joined: 13 Nov 2003
Location: Eindhoven

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 6:25 pm    Post subject: Reply with quote

NimoStar wrote:

But where would it fire? Detonating it right away would make it appear inside the structure, which probably woudn't work at all.


Make a dummy weapon that can target everything & has Range=-2 (gives it infinite range) so it can always find something to shoot at. Then give it ProjectileRange=2 so the weapon will detonate 1 cell away from the building.

If you are doing this on a custom map with the crypts in set places, it would be much better to use map triggers to spawn the infantry.
_________________



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Facebook Profile URL Twitter Channel URL
NimoStar
Cyborg Commando


Joined: 07 Nov 2012
Location: Buenos Aires

PostPosted: Fri Apr 16, 2021 11:01 pm    Post subject: Reply with quote

As I said, it isn't a custom map. The crypts are buildable in any map.

I tried range -2 before, the unit still doesn't scan the whole map to fire.

Example in vanilla, the ASW launcher weapon has range -2 by default.

As it seems I will have to use superweapons...
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
RehteA
Soldier


Joined: 16 Oct 2013

PostPosted: Sat Apr 17, 2021 2:00 am    Post subject: Reply with quote

Try Range=255 on weapon.
also set
HasStupidGuardMode=no
AttackFriendlies=yes
on Building

Back to top
View user's profile Send private message
MasterHaosis
General


Joined: 01 Nov 2010
Location: Serbia

PostPosted: Sat Apr 17, 2021 9:33 am    Post subject: Reply with quote

NimoStar wrote:

Mummy and Werewolf at least come with game, I think I will use your vampire. The lack of remap in default SHPs isn't a problem since they are neutral units, just like in vanilla YR.


You do not have any werewolf in game. Just mummy. There is silly WWF or something like that i ncode, but does nothing, and has no specific SHP. I made WolfMan. Since you want to use vampire, try Dracula as well. it is my recent work... Oh, and show screenshot of your mod, I want to see how it looks like.  Smile
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
NimoStar
Cyborg Commando


Joined: 07 Nov 2012
Location: Buenos Aires

PostPosted: Fri Apr 23, 2021 12:58 am    Post subject: Reply with quote

MasterHaosis wrote:
NimoStar wrote:

Mummy and Werewolf at least come with game, I think I will use your vampire. The lack of remap in default SHPs isn't a problem since they are neutral units, just like in vanilla YR.


You do not have any werewolf in game. Just mummy. There is silly WWF or something like that i ncode, but does nothing, and has no specific SHP. I made WolfMan. Since you want to use vampire, try Dracula as well. it is my recent work... Oh, and show screenshot of your mod, I want to see how it looks like.  Smile


I thought it was there because of the code. Seemed to remember it, but you must be right.

Your infantry are downloaded but I need to work a bit with them, for example I use transparent shadow and you black shadow. Will see what can do with conversion.

The technique RehteA mentioneed seems like *might* work, that or use a virtual RangeFinder weapon and a GuardRange=255 or something like that.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MasterHaosis
General


Joined: 01 Nov 2010
Location: Serbia

PostPosted: Fri Apr 23, 2021 4:07 pm    Post subject: Reply with quote

haha after all my work seems to be worth it. I saw someone also already using some monsters...
NimoStar, you must show your progress.
Regardless this, I also wanted to have that ability, it would be awesome if neutral could fire delivery sw at the time... But it is not possible.
But wait.. there are some scripts as far I remember, there are london maps in YR and San francisco if I remember correctly in missions, where buildings spawn infantry so Yuri can control them and send to grinders.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [16 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

[ Time: 0.1588s ][ Queries: 10 (0.0089s) ][ Debug on ]