:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::

Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Wed Jun 23, 2021 6:06 am
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
HELP! New faction's AI is not building anything
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [4 Posts] Mark the topic unread ::  View previous topic :: View next topic
Author Message
niceboatu
Vehicle Driver


Joined: 10 Feb 2019

PostPosted: Sun May 09, 2021 5:27 am    Post subject:  HELP! New faction's AI is not building anything Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Not sure how I can fix this. I'm using NPatch extended. I have all the basic AI offense and defense trigger in place already in AImd.ini. The AI just wouldn't build anything.

Back to top
View user's profile Send private message
TAK02
General


Joined: 28 Jun 2015
Location: It was Damascus.

PostPosted: Sun May 09, 2021 9:43 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Why are you using good ol' NPatch instead of Ares?

Also, post your codes.
You might have missed something, we don't have a magical crystal ball.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Twitter Channel URL Skype Account
Mig Eater
Defense Minister


Joined: 13 Nov 2003
Location: Eindhoven

PostPosted: Sun May 09, 2021 10:57 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

The AI not working is normally caused by not having enough AI teams with IsBaseDefense=yes. Easy way to test this is to set UseMinDefenseRule=no in the [General] section, if your AI then works it means you dont have enough defense teams.

Another common mistake is not setting the side correctly in the trigger. It's the sixth setting from the end of the trigger (1,0,<none>,1,1,1), for a new side it should be set to 4 (Allied being 1, Soviets 2 & Yuri 3 etc)
_________________



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Facebook Profile URL Twitter Channel URL
niceboatu
Vehicle Driver


Joined: 10 Feb 2019

PostPosted: Fri May 14, 2021 1:48 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Thanks for the suggestions. Turned out, I had my new faction CV on amphibious which confused the AI. Now it functions normally.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [4 Posts] Mark the topic unread ::  View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

[ Time: 0.1392s ][ Queries: 11 (0.0081s) ][ Debug on ]