Project Perfect Mod Forums
:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::


The time now is Fri Feb 23, 2024 10:44 am
All times are UTC + 0
how should I get my wall in overlay
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [12 Posts] Mark the topic unread ::  View previous topic :: View next topic
Author Message
SmlNob
Vehicle Driver


Joined: 06 Apr 2022

PostPosted: Sun Dec 17, 2023 7:06 am    Post subject:  how should I get my wall in overlay
Subject description: finalalert2 problem
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

they can be taken of "Buildings",but taken of "Special/Overlay" they are 0xfd



.PNG
 Description:
 Filesize:  86.64 KB
 Viewed:  1518 Time(s)

.PNG



Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
General


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Sun Dec 17, 2023 7:45 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

1. Check the number of frames in SHP file is same as other wall overlays (gawall/nawall etc.).
2. Check if you have named the SHP files correctly like other walls and placed in a mix file.

Back to top
View user's profile Send private message
SmlNob
Vehicle Driver


Joined: 06 Apr 2022

PostPosted: Sun Dec 17, 2023 8:58 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

strange.the SHP file doesn't have the problem described above but it's still 0xfa

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
General


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Sun Dec 17, 2023 1:15 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Have you placed the SHP in a mix file like expandmd10.mix?

FA2 is not able to read the SHP file for overlay. Even with FA2sp, the file reading for building and overlay is different.

If you suspect any problem with the SHP file, you can share it here.

Back to top
View user's profile Send private message
SmlNob
Vehicle Driver


Joined: 06 Apr 2022

PostPosted: Sun Dec 17, 2023 2:40 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

weird. It should be fine.



lganwall.shp
 Description:

Download
 Filename:  lganwall.shp
 Filesize:  132.79 KB
 Downloaded:  6 Time(s)


Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
General


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Sun Dec 17, 2023 4:13 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

If I give smaller filename and theater specific files like lawall.shp, ltwall.shp etc., it is working.

Back to top
View user's profile Send private message
G-E
Defense Minister


Joined: 09 Feb 2015

PostPosted: Sun Dec 17, 2023 10:38 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

FA2 has hardcoded slots in the overlay list that make walls behave like walls when placing, if you put walls into other overlay slots, they will be treated as just a collection of frames. This is also true with railroad sets.

_________________
http://www.moddb.com/mods/scorched-earth-ra2-mod-with-smart-ai

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
General


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Mon Dec 18, 2023 2:23 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

With FA2sp, it shows the new wall in Overlays -> Others on sidebar and connects the wall frames like GAWALL/NAWALL do.

Back to top
View user's profile Send private message
SmlNob
Vehicle Driver


Joined: 06 Apr 2022

PostPosted: Mon Dec 18, 2023 6:41 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

but it's not connecting.

Back to top
View user's profile Send private message
E1 Elite
General


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Mon Dec 18, 2023 8:25 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread


Back to top
View user's profile Send private message
Mig Eater
Defense Minister


Joined: 13 Nov 2003
Location: Eindhoven

PostPosted: Fri Dec 22, 2023 8:56 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

The "0xfd" error but is because the SHP file doesn't have a radar colour set. To fix it you can open the SHP file in SHP Builder & then save it, the program will then automatically add a radar colour to the file.

_________________



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Facebook Profile URL Twitter Channel URL
E1 Elite
General


Joined: 28 May 2013

PostPosted: Fri Dec 22, 2023 1:30 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

The problem of FA2 not able to read the SHP is fixed, it was filename length and FA2 not reading generic theater (2nd char) for overlays in this case. And placing the connected walls work atleast for me with latest Patched FA2.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [12 Posts] Mark the topic unread ::  View previous topic :: View next topic
 
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

[ Time: 0.1439s ][ Queries: 14 (0.0091s) ][ Debug on ]