:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::

Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Tue May 18, 2021 1:38 am
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum » Tutorials Vault
Paradrop Tanks
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [20 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
- geno -
Energy Commando


Joined: 29 May 2003
Location: Las Pinas, Philippines

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 11:17 am    Post subject:  Paradrop Tanks Reply with quote

Open Rules.ini (MD is for Yuri's Revenge).
To make a paradrop plane that drops tanks is to Copy an existing Aircraft and add the aircraft a carryall=yes tag and make airport bound=no. In additional put a Weapon, so instead the weapon will be fired, the tank will be fire. Copy the codes here.

[PARAPLANE]
Image=PDPLANE
UIName=Name:PDPLANE
Name=Transport Plane
Strength=3000
Prerequisite=NARADAR
Category=AirPower
Primary=ParaDropWeapon
Armor=Heavy
Ammo=100
TechLevel=1
LeadershipRating=10
;Selectable=no
AirportBound=no
RadarInvisible=no
Sight=15
Landable=yes
MoveToShroud=yes
PitchAngle=0 ; default is 20 degrees
Speed=15
Carryall=yes
Owner=  ; Any of the Houses
Points=30
ROT=2
Crewed=yes
Explosion=TWLT070,S_BANG48,S_BRNL58,S_CLSN58,S_TUMU60
MaxDebris=2
Locomotor={4A582746-9839-11d1-B709-00A024DDAFD1}
MovementZone=Fly
ThreatPosed=0 ; This value MUST be 0 for all building addons
DamageParticleSystems=SparkSys,SmallGreySSys
ImmuneToPsionics=yes
CanPassiveAquire=no ; Won't try to pick up own targets
CanRetaliate=no; Won't fire back when hit
VoiceSelect=GenSovVehicleSelect
VoiceMove=GenSovVehicleMove
MoveSound=PDPlaneMoveLoop
DieSound=
CrashingSound=PDPlaneDie
ImpactLandSound=GenAircraftCrash

************************
So The result of the aircraft will be like this

CLICK THIS LINK..




The Unit Paradrops the Tank because of the "CarryAll=yes" tag and The Weapon "Primary=#####"

Key Words: #Tutorials #Modding #RedAlert2 #YurisRevenge #Rules.INI 

_________________

Fight for the freedom side, March with the Imperial War Machine or Conquest for World Domination
https://www.facebook.com/YRZH.Mod/
https://www.moddb.com/mods/yr-zero-hour

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ModDB Profile ID YouTube User URL Facebook Profile URL Twitter Channel URL Skype Account Yahoo Messenger Account
tobiasboon46
Shrapnel Sniper


Joined: 09 Sep 2005
Location: Argentina

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

but in mission3/RA2/soviets the allies when u build psi beacon, they paradrop tanks like infantry
(and there is no mod!!!)
_________________



Err...the image above means no offence to the american people...It's a bit of what I feel about it's gov't >_>

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Account
Vincent93
Commander


Joined: 07 May 2005
Location: Behind you!!!

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 9:03 pm    Post subject: Reply with quote

Or you could just copy the tanks code and then make its TechLevel=-1 then give it a different [name] and add that to then Infantry Type list and there you go.
_________________


Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Skype Account
tobiasboon46
Shrapnel Sniper


Joined: 09 Sep 2005
Location: Argentina

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 9:11 pm    Post subject: Reply with quote

D'oh!!!
I've remembered that,in FA 2 YR,u can do teamgroups fos Singleplayer!!!!
That means that u can put different infantry(no matter who)in a parafrop,chronoshift(see final mission allies:How do u think that the MCV would be teleporting to there??)what ever!!!
_________________



Err...the image above means no offence to the american people...It's a bit of what I feel about it's gov't >_>

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Account
Vincent93
Commander


Joined: 07 May 2005
Location: Behind you!!!

PostPosted: Tue Dec 06, 2005 1:38 am    Post subject: Reply with quote

tobiasboon46 wrote:
D'oh!!!
I've remembered that,in FA 2 YR,u can do teamgroups fos Singleplayer!!!!
That means that u can put different infantry(no matter who)in a parafrop,chronoshift(see final mission allies:How do u think that the MCV would be teleporting to there??)what ever!!!


Uh can we say oftopic, and flaming.
_________________


Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Skype Account
XxpeddyxX
Commander


Joined: 03 Sep 2004

PostPosted: Tue Dec 06, 2005 6:01 am    Post subject: Reply with quote

.
_________________

ayylmao on Discord

Last edited by XxpeddyxX on Fri Apr 23, 2021 6:58 am; edited 1 time in total

Back to top
View user's profile Send private message
pd
Laser Commando


Joined: 19 Jun 2005
Location: Gone

PostPosted: Tue Dec 06, 2005 6:32 am    Post subject: Reply with quote

very interesting...

Still, where do you put the tank? in the ParadropInfantry list?
Everything put into an infantry list is considered infantry.
infantries are SHP.
IF you put a vehicletype into an infantry list, the game searches an Infantry with that ID.

for instance:
AmerParaDropInf=MTNK

would result in nothing unless you have an infantrytype called MTNK, which must be shp of course.

yes, you can drop tanks in maps.
but there's a special command that makes the game check VehicleTypes.
In skirmish, you have to fool the game.
that's basically what my rockpatch does.
but that isnt possible through INI coding.

To be honest, I didn't test this, but I really doubt it works.
it could only work if your primary weapon can spawn vehicletypes being paradropped, which isnt possible either...
Can anybody confirm it working?
I'd be really confused if it did  Confused

Back to top
View user's profile Send private message
John Galt
Commander


Joined: 01 Aug 2003
Location: Galt's Gulch

PostPosted: Tue Dec 06, 2005 7:09 am    Post subject: Reply with quote

I can confirm exile's tut, which isn't anything new, I had a tut about that on my site for god knows how long.
Carryall=yes only works on AircraftTypes. Also, a variation of the same trick, AircraftTypes with both passengers and weaponry will drop Burst= number of passengers in one cell when told to fire, then shuffle to another cell, repeat until all the passengers are dropped, then, if it still has Ammo= left, it will fire the actual weapon. It's a known fact, I remember even paradropping multiple vehicles from such a plane back in YR 1.000. 1.001 , though, apparently patched the AircraftTypeas not to accept passengers with Size>1 or something.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Allied General
General


Joined: 19 Mar 2004
Location: United Kingdom

PostPosted: Tue Dec 06, 2005 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

no point in using this cos

1) paradropped vehicles from the place have hva issues
2) a landable transport plane looks silly
3) we have PaD rock patch
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website ModDB Profile ID Facebook Profile URL Twitter Channel URL
DoMiNaNt_HuNtEr
General


Joined: 16 Feb 2005
Location: North America Posts: You cannot comprehend...

PostPosted: Wed Dec 07, 2005 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

tobiasboon46 wrote:
but in mission3/RA2/soviets the allies when u build psi beacon, they paradrop tanks like infantry
(and there is no mod!!!)


Dude, WW used a trigger for that.
_________________
Destroy to create. All for the hunt to dominate!

IN-GAME NAME: MAKINTOKE

Back to top
View user's profile Send private message
gog
Vehicle Driver


Joined: 22 Apr 2006

PostPosted: Tue Apr 25, 2006 5:58 am    Post subject: Reply with quote

Hey can u help me paradrop War Miners? THanks, and also is thier anway to use notepad to do it?

Back to top
View user's profile Send private message
John Galt
Commander


Joined: 01 Aug 2003
Location: Galt's Gulch

PostPosted: Tue Apr 25, 2006 8:26 am    Post subject: Reply with quote

Be more specific. Are you talking about a map or a mod?

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
ihateharriers
Rocket Infantry


Joined: 20 Sep 2005

PostPosted: Tue Apr 25, 2006 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

easiest thing to do is download rockpatch and it's help files, open rulesmd.ini, and follow the instructions on the help file. thats it.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
denilson2
Vehicle Driver


Joined: 26 May 2006

PostPosted: Sun May 28, 2006 8:03 pm    Post subject: rockpatch where ?? Reply with quote

ihateharriers wrote:
easiest thing to do is download rockpatch and it's help files, open rulesmd.ini, and follow the instructions on the help file. thats it.


Hey where can I download rockpatch and it's help files, can't find it anywhere. Question

Back to top
View user's profile Send private message
John Galt
Commander


Joined: 01 Aug 2003
Location: Galt's Gulch

PostPosted: Mon May 29, 2006 3:43 am    Post subject: Reply with quote

You obviously haven't looked very hard, have you? A link to it is in the pinned topic "Useful References" in the RA2 modding forum.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Zodiac
Gauss Rifle Trooper


Joined: 02 Feb 2006
Location: Svaynaq *Uses ROT13* The answer is: Finland!

PostPosted: Mon May 29, 2006 3:12 pm    Post subject: Reply with quote

What is that map in the link and where ca i download it?
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Skype Account
John Galt
Commander


Joined: 01 Aug 2003
Location: Galt's Gulch

PostPosted: Mon May 29, 2006 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

That's Bermuda Triangle (2-6), a stock YR map. The screenshot is a *mod*, not a *map* modification.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Zodiac
Gauss Rifle Trooper


Joined: 02 Feb 2006
Location: Svaynaq *Uses ROT13* The answer is: Finland!

PostPosted: Mon May 29, 2006 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

oops , i haven't noticed it... Oops!
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Skype Account
denilson2
Vehicle Driver


Joined: 26 May 2006

PostPosted: Wed Jun 14, 2006 12:50 pm    Post subject: Help Reply with quote

Hey all

I put the code in to the maps script and put an house in, but can't get it work. Please help. Smile

Back to top
View user's profile Send private message
Allied General
General


Joined: 19 Mar 2004
Location: United Kingdom

PostPosted: Wed Jan 17, 2007 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

well late reply but it doesn't work in ra2 multiplayer only yr multiplayer if want side reinforcements, its all about create teams and looking at sov mission 3 for reference.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website ModDB Profile ID Facebook Profile URL Twitter Channel URL
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [20 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum » Tutorials Vault
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

[ Time: 0.1953s ][ Queries: 10 (0.0090s) ][ Debug on ]