:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Mon Nov 19, 2018 6:32 pm
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Command & Conquer 3 Editing Forum » Blue Zone Tutorials
How to get MiniMap on World Builder
Moderators: Global Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [9 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
BuddaBoy
Cyborg Engineer


Joined: 05 Oct 2004

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 8:14 am    Post subject:  How to get MiniMap on World Builder
Subject description: as found on another forum
Reply with quote

1) go into WorldBuilder and load up your map

2) hit CTRL+F to go into top view, and zoom out until you can see the whole map.

3) go to the edit menu and uncheck waypoints, object maps, until all you see is the bare map and the objects on it. ( If you have the map seeded with Tiberium, you should remove it for the time being)

4) hit the Print Screen key, go into an image editor like PhotoShop or GIMP, go
File - > New and then Edit-> Paste.

5) Crop the image into a square by holding down the shift key and dragging across the image so that only the map is selected. Hit Enter.

6) (with a catch) I had to flip my image vertically in order to sync up with my map. This may not apply to you, but It's just something I'd watch out for.

7) go to image -> Image Size and reduce the image to 128 or 256 square.

Cool Save the file as a Targa (.tga) file with the map name and the extention "_art.tga
example: if your map is

"my_map. map"

its minimap file would be

" my_map_art.tga"

put it in the same folder as your completed map.

And LO!

A working minimap.

I haven't tested yet...but it does seem to do the job.

Key Words: #Tutorials #Mapping #WorldBuilder #TiberiumWars #KanesWrath #RedAlert3 #RedAlert3Uprising #Photoshop 

Back to top
View user's profile Send private message
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 11:31 am    Post subject: Reply with quote

I guess your case won't work because you might not be saving it in the correct place, but, to complete this tutorials, the previews can be posted at:

Documents and Settings\<YOUR_WINDOWS_NAME>\Application Data\Command & Conquer 3 Tiberium Wars\MapPreviews

Just save over the minimap of your map, which should have a similar name to your map. Something like:

data_maps_internal_yourmap_yourmap.tga

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
TerroR
General


Joined: 25 Aug 2002
Location: UK

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

This works, thanks Budda Smile

Back to top
View user's profile Send private message
iMess
Vehicle Driver


Joined: 27 Apr 2007

PostPosted: Fri Apr 27, 2007 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

Hey, i'm new here and i used this way to get the mini map/preview showing correctly, however, it doesn't work with destroyable objects such as bridges.. Do we know if theres a way to actually get it working the way it's meant to?

Back to top
View user's profile Send private message
Mighty BOB!
AA Infantry


Joined: 05 Oct 2005
Location: California, USA

PostPosted: Fri Apr 27, 2007 6:12 pm    Post subject: Reply with quote

Ctrl+F, zoom all the way out, disable everything you can so it won't show up, select everything else, hit the delete key, then take the screenshot, then hit the undo button to restore all the deleted stuff.
_________________
WOL nick: migtybob
Wesforce wrote:
We are living in a post-common sense society.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
iMess
Vehicle Driver


Joined: 27 Apr 2007

PostPosted: Sat Apr 28, 2007 9:51 am    Post subject: Reply with quote

Oh, is that the way EA do it with their maps?

Back to top
View user's profile Send private message
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Sat Apr 28, 2007 11:16 am    Post subject: Reply with quote

They've used an older version of the World Builder that probably had a working minimap Laughing

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
iMess
Vehicle Driver


Joined: 27 Apr 2007

PostPosted: Sat Apr 28, 2007 11:40 am    Post subject: Reply with quote

Oh.. i see now, thanks Banshee.

Back to top
View user's profile Send private message
kinoko_otoko
Vehicle Driver


Joined: 25 Jun 2007

PostPosted: Sat Aug 04, 2007 8:02 pm    Post subject: Reply with quote

I've noticed that clicking the middle mouse button snaps the camera back to its original position and orientation, so that north is up, south down, etc. Thus, switch to overhead mode and click middlemouse so your screenshot isn't upside down.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [9 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Command & Conquer 3 Editing Forum » Blue Zone Tutorials
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1379s ][ Queries: 11 (0.0258s) ][ Debug on ]