:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Mon Jun 17, 2019 8:50 pm
All times are UTC + 0
 Forum index » Featured Tools » OS SHP Builder
BS SHP Builder MDI: Current Progress
Moderators: stucuk
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [17 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Wed Apr 21, 2004 4:27 pm    Post subject:  BS SHP Builder MDI: Current Progress Reply with quote

I've once promised that when I had the engine working, I'd post a screenshots of two files opened at the same time and 2 preview windows... Well, it's not finished, but it already works very well... I just need to do minor details, but the problems I was having recently with the preview window are gone... Here's a snip:


MultiPreview.jpg
 Description:
For those who wanna make everything at the same time ;).
 Filesize:  110.26 KB
 Viewed:  5203 Time(s)

MultiPreview.jpg



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
SMIFFGIG
General


Joined: 03 Mar 2003
Location: Great Britain

PostPosted: Wed Apr 21, 2004 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

very good
this will be particularly useful for referencing between SHP's Smile
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Account
Kravvitz
Commander


Joined: 25 Mar 2003
Location: USA

PostPosted: Wed Apr 21, 2004 11:26 pm    Post subject: Reply with quote

Nice! Cool

You're going to remove the frame and zoom controls from that left side bar, right?
_________________
Check out my FAQ and Modding Info Page.
Community Links Page
http://www.dynamicsitesolutions.com/

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account Yahoo Messenger Account AIM Address
Banshee (logged out)
Guest




PostPosted: Wed Apr 21, 2004 11:35 pm    Post subject: Reply with quote

Of course... I will probably post a poll about a replacement for it, soon...


(Note: Logged out because the DNS returned to point to the old server, so I can't log in due to the domain settings of this board)

Back to top
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Wed Apr 21, 2004 11:43 pm    Post subject: Reply with quote

Just to confirm that I was the one who posted as "Banshee (logged out)", because of DNS problems with the site (it suddenly returns for the old server for few minutes and then it self-fix... weird).
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
stucuk
Geek


Joined: 27 Aug 2002

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 1:26 am    Post subject: Reply with quote

as stated b4, whats th epoint of multipil zoom controls? why not just one zoom control at the left, the "children" windows having just the drawing area, everythign else just uses the normal stuff the program has always used. It would save alot of memory, and CPU(rendering all the different zoom controls,etc) and it would save space(on ur screen).

It shouldn't b hard(the word childsplay comes to mind) to make it use one zoom control and one frame control. + one statusbar (which u can't fully see on them small windows, note u can't see what the width value is and other, things, the status bar is important for determining if shadows are on or off, etc, it has to b FULLY visible or the bar is pointless)

Other reasons for one zoom, frame, statusbar etc:

Simpler on user, its easyer to remember the location of a fixed control rather than one tied to a window that could b placed in any location. (The simpler the interface the easyer to learn, User Friendly Interface)

Its smarter, program looks more clean if the duplicates are removed.
_________________
Free Map Editor - Game Requirements - Stucuk.Net

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 4:00 am    Post subject: Reply with quote

meh... I think it's good to be able to consult which frame each window is without need to switch between them all the time just to know it (which would use more processing afterall #Tongue). I personally prefer this way and honestly... few more spin edits doesnt kill anyone O.o...
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
stucuk
Geek


Joined: 27 Aug 2002

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

The multipul spin stuff, uses more memory and ram. It stores more data in the pc and takes mroe processor time to rander (I thought the idea was to make it uses as low amounts of memory and ram, which was the whole basis for u doing this since 2 BS SHP Builders, would use more ram/cpu supposidly).

Take a look at PSP, adobe , etc. They all use one control "panel" for each thing, and the windows are just edit areas.

You have much more drawing space in a window that has no controls in it, it doesn't take as much memory due to it not needing to store all of the components data in ram, its look etc, less processing time due to it not needing to execute the controls procedures and functions to draw it, etc.

One of the most important things in programming is the user interface, the idea being to keep it as SIMPLE as posible, this way users can easily learn it, multipule things that arn't needed just make the program look complex and not simple.

I can't see any benefits of the current way.

P.S the status bar HAS(note this word) to use the original bar at the bottom. This is a must, unless u are trying to remove an important feature. (this bar must b FULLY(not partly like in ur pics) visible for the user to b able to use it)
_________________
Free Map Editor - Game Requirements - Stucuk.Net

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Kravvitz
Commander


Joined: 25 Mar 2003
Location: USA

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 7:45 pm    Post subject: Reply with quote

Banshee, maybe you could make two versions, one that is the way that stucuk and I suggest and the other the way you have it, which you would keep for your own use.
_________________
Check out my FAQ and Modding Info Page.
Community Links Page
http://www.dynamicsitesolutions.com/

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account Yahoo Messenger Account AIM Address
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 8:28 pm    Post subject: Reply with quote

Stucuk wrote:
Take a look at PSP, adobe , etc. They all use one control "panel" for each thing, and the windows are just edit areas.


- This is why I hate editing .gif files with multiples pictures in PSP. Although the Zoom could be in the left toolbar and we could add in the frame caption the zoom factor before the name of the file like PSP does.

Another important reason to keep the frame in the editing window is that I'll soon add support to open the same file in different windows, so it will be easier to use copy and paste stuff and use other frames as reference when painting...
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Kravvitz
Commander


Joined: 25 Mar 2003
Location: USA

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 10:40 pm    Post subject: Reply with quote

You do have a point about displaying the frame numbers.

Could you change everything to the way that stucuk and I suggest, except have a statusbar for each window that says the current and total number of frames? And maybe have an option to turn the statusbar on each window off?
_________________
Check out my FAQ and Modding Info Page.
Community Links Page
http://www.dynamicsitesolutions.com/

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account Yahoo Messenger Account AIM Address
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 11:09 pm    Post subject: Reply with quote

Statusbar is already overloaded... look at the screenie...
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Kravvitz
Commander


Joined: 25 Mar 2003
Location: USA

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 11:51 pm    Post subject: Reply with quote

I didn't make myself clear.

I mean move the stuff that is in each window's statusbar to the program's statusbar and put the frame info in each window's statusbar.
_________________
Check out my FAQ and Modding Info Page.
Community Links Page
http://www.dynamicsitesolutions.com/

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account Yahoo Messenger Account AIM Address
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Fri Apr 23, 2004 12:43 am    Post subject: Reply with quote

No, I won't do that. I have a better way to solve this... dont worry.... you will like it...
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Kravvitz
Commander


Joined: 25 Mar 2003
Location: USA

PostPosted: Fri Apr 23, 2004 1:08 am    Post subject: Reply with quote

I eagerly await the unveiling of your solution. Smile
_________________
Check out my FAQ and Modding Info Page.
Community Links Page
http://www.dynamicsitesolutions.com/

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account Yahoo Messenger Account AIM Address
stucuk
Geek


Joined: 27 Aug 2002

PostPosted: Fri Apr 23, 2004 1:48 am    Post subject: Reply with quote

Doing the Stucuk way would mean each Files info is stored(including the statusbar info as well as frame and zoom), this means frame number, etc is stored in the program, so copying and pasting wouldn't b any different. Kravvitz's idea about having the windows status bars having the current frame numebr is a nice one.

There is nothing bad with these suggestions, they would make the program better.

Note: this is a prefect example of why it should of been a v4.0 thing, with a compleate remake of the program, fully planed. There would b alot less problems along the way.
_________________
Free Map Editor - Game Requirements - Stucuk.Net

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Fri Apr 23, 2004 3:14 am    Post subject: Reply with quote

zoom and frame would still be recorded somewhere in the window, NEVER in the SHP file.

My idea is simple: the frame number and zoom factor in the left toolbar will be where the user modifies the zoom and frame of the selected window. The window name would be something like [ZoomFactor : 1] shpfilename.shp (CurrentFrame/TotalFrames)

I.e. (tanya window above would be):

[2:1] tany.shp (25/1238)


The status bar would be default on the botton of the program (it would be removed from the editing window as well).
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [17 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Featured Tools » OS SHP Builder
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
Quick Reply
Username:


If you are visually impaired or cannot otherwise answer the challenges below please contact the Administrator for help.


Write only one of the following words: Brotherhood, unity, peace! 

 
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1783s ][ Queries: 14 (0.0230s) ][ Debug on ]