:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Sun Apr 21, 2019 1:02 am
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Other Games Modding
CnC browser engine pre alpha
Moderators: Global Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 2 of 2 [79 Posts] View previous topic :: View next topic
Goto page: Previous 1, 2
Author Message
Gangster
Commander


Joined: 11 Jun 2004
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Mon Apr 11, 2011 4:42 pm    Post subject: Reply with quote

there is one more annoyng exploit. If i give unit move order into the shroud and there is impossible area underneath, unit wont move.
_________________

Work is much like a wife. It feed me. It f*ck me.
Gangster is a Project Perfect Wuj (c)Aro

Back to top
View user's profile Send private message
CCHyper
Defense Minister


Joined: 07 Apr 2005

PostPosted: Mon Apr 11, 2011 5:02 pm    Post subject: Reply with quote

What is this A* i noticed when flicking though the topic? I have noticed the same A* appearing in Tiberian Sun's path finding debug strings...

Back to top
View user's profile Send private message
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Tue Apr 12, 2011 5:10 am    Post subject: Reply with quote

A* is a well known algorithm used for path finding. In this case, ronco has used it to make units move in a smarter way to the desired position of the map.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Tue Apr 12, 2011 6:50 pm    Post subject: Reply with quote

could not wait to make multiplayer "work"

.. see http://ronco.packagecloud.com/


start synchronisation takes some time and atm. waypoints are not synchronized .. but ill get this to work soon.. next problem is that websocket needs a server that have to be startet in apache console ... we will see ..
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Tue Apr 12, 2011 8:42 pm    Post subject: Reply with quote

Talking about path finding, units are being a bit dumb when you've got other friendly units in the path. You shouldn't treat them as obstacles, since they can move to allow your units to pass. I know it makes the algorithm becomes a bit more complicated, but your units will respond better when you order groups of units to move somewhere or attack something.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Wed Apr 13, 2011 6:51 am    Post subject: Reply with quote

i tryed a lot of things with this .. atm. i have some different impassable maps .. so one that has just the impassable coordinates from the map and one for each player that has all units of this player and the map impassable coordinates. if you order a unit to move somewhere it first uses the map only map .. then if there is a obstacle it checks...

same player as me & isnt moving => force it to move away
same player as me & is moving => wait
same player as me & isnt moving & is waiting => get a new path from the impassable map with units of my player

enemy unit & im crusher & its crushable => crush
enemy unit & there is a way arround =>get a new path from the impassable map with units of enemy player
enemy unit & there is no way arround =>fire

i'll try with "same player as me & isnt moving & is waiting" to just use a impassable map that contains the map impassables and the obstacle. thats may be better ... i tryed what happend if i force moving units of the same player to move away if thay in the path of a nother unit ... that looks a little like firework Wink
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
OmegaBolt
President


Joined: 21 Mar 2005
Location: York, England

PostPosted: Wed Apr 13, 2011 12:11 pm    Post subject: Reply with quote

I've noticed Harvesters can be a bit stupid and both try the same maneuver to avoid each other, thus being stuck in an endless loop. #Tongue Same as they did in TD and RA1 on occasion.
_________________
TAK02 wrote:
Screw AttachEffect. Can't think of any use for it.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Account
gufu
Defense Minister


Joined: 22 Dec 2004
Location: Tiberium Research Center N27

PostPosted: Thu Apr 14, 2011 2:37 am    Post subject: Reply with quote

OmegaBolt wrote:
I've noticed Harvesters can be a bit stupid and both try the same maneuver to avoid each other, thus being stuck in an endless loop. #Tongue Same as they did in TD and RA1 on occasion.


Basically, he remade Westwood harvester AI. Beware the bridges.
_________________
DUNK!

Back to top
View user's profile Send private message Skype Account
Alex06
Commander


Joined: 21 Sep 2003
Location: Montreal, Canada

PostPosted: Thu Apr 14, 2011 3:30 am    Post subject: Reply with quote

gufu wrote:
OmegaBolt wrote:
I've noticed Harvesters can be a bit stupid and both try the same maneuver to avoid each other, thus being stuck in an endless loop. #Tongue Same as they did in TD and RA1 on occasion.


Basically, he remade Westwood harvester AI. Beware the bridges.

So I guess we can call this one a success? Very Happy

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Account
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Thu Apr 14, 2011 9:51 am    Post subject: Reply with quote

Alex06 wrote:
gufu wrote:
OmegaBolt wrote:
I've noticed Harvesters can be a bit stupid and both try the same maneuver to avoid each other, thus being stuck in an endless loop. #Tongue Same as they did in TD and RA1 on occasion.


Basically, he remade Westwood harvester AI. Beware the bridges.

So I guess we can call this one a success? Very Happy


that was not the plan Wink

i have a fix for that now .. so it dosent becomes a endless loop

will be online with nex update ...

i making good progress with multiplayer .. a new video is on ronco.packageclod.com... i know there many other things to do but now i can check each new thing also with MP so i dont have to work over all laiter...
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Gangster
Commander


Joined: 11 Jun 2004
Location: Moscow, Russia

PostPosted: Thu Apr 14, 2011 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Good job! Much smoother.
_________________

Work is much like a wife. It feed me. It f*ck me.
Gangster is a Project Perfect Wuj (c)Aro

Back to top
View user's profile Send private message
gamefreak11221
Cyborg Soldier


Joined: 10 Jul 2009
Location: Philippines

PostPosted: Fri Apr 15, 2011 6:07 am    Post subject: Reply with quote

Will there going to be a open-source engine which doesn't contains the graphics u were currently using but with a crappy template graphics for future wanna be?
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger Account
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Fri Apr 15, 2011 9:38 am    Post subject: Reply with quote

if i understand this right ..

gamefreak11221 wrote:
Will there going to be a open-source engine

- yes it will be a open source engine


gamefreak11221 wrote:
which doesn't contains the graphics u were currently using but with a crappy template graphics for future wanna be?

- i think if it is finished ill release it with this graphics i use atm. you may delete them and use your own if you want. i think its easyer to understand how it works if there is a working asset..
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gamefreak11221
Cyborg Soldier


Joined: 10 Jul 2009
Location: Philippines

PostPosted: Sat Apr 16, 2011 6:13 am    Post subject: Reply with quote

HURRAY!

I'm glad to know that you will release the engine in public!

I've bin trying to make my own web-rts engine but its doesn't work some how made of xml
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger Account
Ranger207
Guest




PostPosted: Wed Apr 20, 2011 3:33 am    Post subject: Reply with quote

Wow. I have a 64-bit computer that doesn't like C&C 1, so this is the only way I can get away from all the upgrades and support powers of C&C 3. Oh, and when I right click on a unit (or infantry/building) to stop building it, I then can't build anything from that tab PLUS whenever I right click on anything from that tab from then on, it just gives me free money.
Hmm, infinite cash + flame tanks =...

Back to top
Tore
Plasma Trooper


Joined: 15 Jun 2006
Location: The way north

PostPosted: Wed Apr 20, 2011 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ranger207 wrote:
Wow. I have a 64-bit computer that doesn't like C&C 1, so this is the only way I can get away from all the upgrades and support powers of C&C 3. Oh, and when I right click on a unit (or infantry/building) to stop building it, I then can't build anything from that tab PLUS whenever I right click on anything from that tab from then on, it just gives me free money.
Hmm, infinite cash + flame tanks =...


C&C runs perfectly on 64-bit systems if you install it using this installer.

The original CD installer is a 16-bit program but the game itself is a 32-bit program.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Thu Apr 21, 2011 7:05 am    Post subject: Reply with quote

i worked last days still on multiplayer .. so i would like to make some multiplayer alpha testing and because i dont have a server ill make it over hamachi... if you want to test it you will need:

- hamachi
- chrome 9-10 or firefox 4(*) or safari

to play:
- log in to hamachi network: webrts password: templeofnod
- type 5.46.95.29/cnc to your browser


(*) in FF4 you will need to reactivate websockets ... type about:config to url line ... be careful and set network.websocket.override-security-block to true.


i cant say how long this notebookserver stays or how many people it can handle.

knowen bugs:

- sometimes the mcvs of two players are one .. means if one player moves his the other players does the same. -fixed
- sometimes you can build one finished building may times without paying for it
- sometimes if a factory was destroyed and you rebuild it, it dont refreshs the sidebar
- sometimes the sidebar dont react
- sometimes the lobby shows games with players that are already gone

and many more unifished things ...

edit: fixed one bug
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Fri Apr 22, 2011 9:00 pm    Post subject: Reply with quote

- sometimes you can build one finished building may times without paying for it
- sometimes if a factory was destroyed and you rebuild it, it dont refreshs the sidebar
- sometimes the sidebar dont react
- sometimes the lobby shows games with players that are already gone


hopefully fixed Smile

now ill make sell, repair and options ...
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
hotrods20
Commander


Joined: 27 Jul 2009

PostPosted: Sat Apr 23, 2011 2:21 am    Post subject: Reply with quote

I don't really think that a browser game would fall under other game modding. You are not really modding but creating a new game. I like the idea and am sorry to be a buzz kill but this is technically creating a new game with copyrighted work. I really hope this game makes it far and EA doesn't send you a please stop letter.

Back to top
View user's profile Send private message
Morpher
General


Joined: 28 Jan 2005

PostPosted: Sat Apr 23, 2011 3:10 am    Post subject: Reply with quote

Why would EA send him a please stop letter? Have you thought about what you are saying? EA give Tiberian Dawn away for FREE, hear that?Free. This project doesn't set out to make any profit or financial gain so it's less harmful than an RA2 / Generals / CnC 3 etc etc mod. You haven't killed any buzz so no need for apologies.
_________________


Back to top
View user's profile Send private message
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Sat Apr 23, 2011 8:56 am    Post subject: Reply with quote

hotrods20 wrote:
I don't really think that a browser game would fall under other game modding. You are not really modding but creating a new game...

thats right it isnt real modding but i try to make it a moddable engine and i dont find a better place for it in this forum.


hotrods20 wrote:

...I like the idea and am sorry to be a buzz kill but this is technically creating a new game with copyrighted work. I really hope this game makes it far and EA doesn't send you a please stop letter.

thats possible but there was a post of it in official c&c forum written by EA_CIRE so i take that as some kind of "its okay" Smile
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Tue Apr 26, 2011 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

still making goog process on multiplayer..

new video online on http://ronco.packagecloud.com

(Banshee may it be possible to allow vimeo embetts here? )

next thing will be animations and still fighting aircraft ...

i thought about a root server to get multiplayer online but my finances dont allow me to spent 30-40€/month ATM.

so if there is someone here with a root server with unused resources please pm me Very Happy
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Fri May 06, 2011 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

... im on a new pathfind algorithm i made on my own Very Happy ..

i still dont know how A* exactly works but that javascript implementation i found makes some detours that i dont need...
so my pathfind algorithm (i call it "climb" because that is what it does) returns a straiter path.

you can play with it here http://ronco.packagecloud.com/path/

i guess A* is better for meny small obstacles but mine may be better for a c&c ... i cant say witch needs less resources .. maybe i find a way to test it.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
OmegaBolt
President


Joined: 21 Mar 2005
Location: York, England

PostPosted: Fri May 06, 2011 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

Seems to have made an unnecessary move here. Dark blue ones climb, as you probably well know. #Tongue

Tried drawing potential cliff patterns then add noise for random objects etc, though of course in the real game there'd also be other objects moving around.


climb.PNG
 Description:
 Filesize:  17.04 KB
 Viewed:  8380 Time(s)

climb.PNG



_________________
TAK02 wrote:
Screw AttachEffect. Can't think of any use for it.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Account
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Wed May 11, 2011 2:56 pm    Post subject: Reply with quote

thats true .. its because it cant be ideal ... now i made my own A* function Very Happy
witch is better then the old one i found .. its also on
http://ronco.packagecloud.com/path/
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Sun May 15, 2011 11:09 am    Post subject: Reply with quote

now i think i got the ideal pathfind A* for cnc .. i will take the weighted one..

its much faster then a full a* and it does support different tile speeds .. so ill think with this i can get the units behavior much better .. the plan is:

if you select some units it will mark the path of the other units in selected group as a littel slower. so it will choose a path arround the pathes of the other units if possible..

and i can make the units a little more intelligent .. one idea is:

if a tank is chrusher and there are cruchable enemy units near the path i can make the tiles where the crushable units are a tad better then the normal path .. so the tank will take a small detour to crush the enemys Very Happy

also i will made different tile values .. so a unit that takes tiberium damage will plan a path arround it .. if possible.
and streets will be preferred .. if thay have a lower tile / higher speed value .. just like in ts and ra2.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
OmegaBolt
President


Joined: 21 Mar 2005
Location: York, England

PostPosted: Sun May 15, 2011 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

Remember that if units are too intelligent it can be very annoying. Sometimes you just want your units to go where you tell them.
_________________
TAK02 wrote:
Screw AttachEffect. Can't think of any use for it.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Account
ronco
Cyborg Firebomber


Joined: 08 Mar 2009
Location: solingen germany

PostPosted: Sat Jul 30, 2011 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

after some busy month i will now continue with it .. but i will remake the moust of it .. and i made a repositorie on github for it so if you wana help me Smile

https://github.com/ronlix/webrts
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
OmegaBolt
President


Joined: 21 Mar 2005
Location: York, England

PostPosted: Sat Jul 30, 2011 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

Yay! I would definitely help if I knew/had any interest in coding. I may try mod it though. #Tongue
_________________
TAK02 wrote:
Screw AttachEffect. Can't think of any use for it.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Account
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 2 of 2 [79 Posts] Goto page: Previous 1, 2
View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Other Games Modding
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
Quick Reply
Username:


If you are visually impaired or cannot otherwise answer the challenges below please contact the Administrator for help.


Write only one of the following words: Brotherhood, unity, peace! 

 
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.2467s ][ Queries: 14 (0.0145s) ][ Debug on ]