:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Mon Jan 22, 2018 8:09 pm
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Media Hut
RA2 TS scripts
Moderators: Global Moderators, Media Hut Moderators, Red Alert 2 Moderators, Tiberian Sun Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [17 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
gamemate
Cyborg Engineer


Joined: 23 Apr 2004

PostPosted: Mon Aug 02, 2004 9:00 am    Post subject:   RA2 TS scripts Reply with quote

Since they are related to graphics I think this is the proper place to post them.

TS RA2 scripts with proper angle, shadows and lighting. Foundations fixed for both scripts they now use the proper size.

TS script extra changes.

Correct background for renders.

Correct shadow colour output.

All calculations for the angles, lighting, shadows and foundation has been provided by "meselfs". The only thing I have done is to add them in Flyby´s shp script and fixed a version for TS Wink


ra2_ts_scripts.zip
 Description:

Download
 Filename:  ra2_ts_scripts.zip
 Filesize:  8.36 KB
 Downloaded:  1123 Time(s)


Back to top
View user's profile Send private message
Clazzy
Karma Police


Joined: 26 Nov 2002
Location: Algae Colony On Mars

PostPosted: Mon Aug 02, 2004 11:47 am    Post subject: Reply with quote

Ah, yes. This is all about that 'isometric but not' thread, isn't it? Nice to know 3ds shps will be much better now.
_________________
Quote:
This is sexier than what this forum was supposed to tolerate. - Banshee

Back to top
View user's profile Send private message
GeckoYamori
Cyborg Artillery


Joined: 06 Jun 2004
Location: Sweden

PostPosted: Mon Aug 02, 2004 11:54 am    Post subject: Reply with quote

So, how do I use these?
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
gamemate
Cyborg Engineer


Joined: 23 Apr 2004

PostPosted: Mon Aug 02, 2004 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

Copy them to the script folder of 3d studio max or Gmax.

Run the scripts in either of the above programs and a window will open with several options.

Start with adding a plane -> camera -> lights -> select AA filter -> select amount of frames to render -> render. The script works in Gmax but as you can´t render in Gmax shadows has to be painted manually. I believe there is a tutorial about it for Gmax on this site Wink

Clazzy: Yes that is correct Smile

Back to top
View user's profile Send private message
darkness
Cyborg Soldier


Joined: 29 Jun 2003

PostPosted: Fri Aug 06, 2004 9:16 pm    Post subject: Reply with quote

What if you used a renderer for gmax...yafray or something...

Back to top
View user's profile Send private message
gamemate
Cyborg Engineer


Joined: 23 Apr 2004

PostPosted: Mon Aug 09, 2004 8:16 am    Post subject: Reply with quote

Well if it can use raytraced shadows and lights then it should work, I have not tested it so I can´t give you an honest answer Wink

Back to top
View user's profile Send private message
christophski the great
Energy Commando


Joined: 21 May 2004
Location: England

PostPosted: Wed Mar 22, 2006 4:21 pm    Post subject: Reply with quote

i dont know if this has been posted yet but i think this script needs to be shown, its an update of this script after some editing by pd i think i dunno, i found it at sleipner's stuff, and thought this thread should hold it.

NOTE: i had nothing to do with this script, i am just posting it


RA2_SHP_Tools_1.2.zip
 Description:

Download
 Filename:  RA2_SHP_Tools_1.2.zip
 Filesize:  6.18 KB
 Downloaded:  732 Time(s)


_________________
Singer-Songwriter Christie Isaac

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Suiseiseki
Commander


Joined: 06 Oct 2003

PostPosted: Wed Mar 22, 2006 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

I use the old version personally, PDs didn't offer anything really required by me. #Tongue

Back to top
View user's profile Send private message
IcySon55
Commander


Joined: 19 Nov 2003
Location: Overworld

PostPosted: Thu Apr 06, 2006 1:36 am    Post subject: Reply with quote

I don't use a script. I setup a template max file that we import our models into. It can do Infantry and Buildings plus shadows. I used meselfs tutorial and had to improvise on it because it wasn;t written for max. But all you guys know the results. All the in-game renders for my mod TAKTICS.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Skype Account
Blade
Cyborg Commando


Joined: 23 Dec 2003

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

Anyone got anything like this for Blender? I've asked L()KI who seems to use it for some TS modeling, but he must be in very different time zone to me since I never catch him on line on MSN. Either that or does anyone have a link to the original dicussion regarding the correct camera settings since it had info on angles to target and such that would be useful for me to try and set up a default scene.

Back to top
View user's profile Send private message
Ickus
General


Joined: 25 Nov 2002
Location: @__@

PostPosted: Tue Aug 14, 2007 9:57 am    Post subject: Reply with quote

I been trying out this script, works well enough but is there a way to undo the contrast FX if you don't like it? and also the shadows aren't showing up in the second output file. I followed the documentation as is. Neutral

Here Blade not sure if this will be of use to you.
The camera settings are

Lens=28.0
FOV=65.47
Target Distance=163.299

not sure if you need anything else.
_________________
Delirium..

Back to top
View user's profile Send private message
gamemate
Cyborg Engineer


Joined: 23 Apr 2004

PostPosted: Tue Aug 14, 2007 10:06 am    Post subject: Reply with quote

The Rendering menu under effects. Remove RA2 Westwood Look and it is gone.

As for the shadow and seperation, that is the part that made me switch to Downsizer instead as less workfull.

More info about camera setting, lights and so on. http://www.sleipnirstuff.com/forum/viewtopic.php?t=9044&highlight=

Back to top
View user's profile Send private message
Blade
Cyborg Commando


Joined: 23 Dec 2003

PostPosted: Tue Aug 14, 2007 11:00 pm    Post subject: Reply with quote

The camera settings aren't really any use unfortunately, the orthographic camera works differently in Blender to 3DSMax, seems you don't need to worry about lens or FOV at all. Link to the forums discussion was much more productive and I think I have the correct angle for the camera now.

Back to top
View user's profile Send private message
Deformat
Defense Minister


Joined: 17 Sep 2007
Location: Bucharest,Romania Posts:29240348568

PostPosted: Sun Feb 24, 2008 6:04 pm    Post subject: Reply with quote

IcySon55 wrote:
I don't use a script. I setup a template max file that we import our models into. It can do Infantry and Buildings plus shadows. I used meselfs tutorial and had to improvise on it because it wasn;t written for max. But all you guys know the results. All the in-game renders for my mod TAKTICS.


sorry for the massive bump but where i can find meselfs tutorial?

Back to top
View user's profile Send private message
MT
General


Joined: 23 Jun 2008
Location: Wandering Time

PostPosted: Sun Dec 28, 2008 1:28 am    Post subject: Reply with quote

Meh, a bump but its worth it I suppose...
Deformat wrote:
sorry for the massive bump but where i can find meselfs tutorial?

Original Thread (but the links are broken)

Working mirror of the tutorial

Back to top
View user's profile Send private message
gamefreak11221
Cyborg Soldier


Joined: 10 Jul 2009
Location: Philippines

PostPosted: Wed Jan 18, 2012 7:14 am    Post subject: Reply with quote

Argh! I can't render in G-MAX! Tried the scripts and works fine but having a problem rendering it into png file(NOT THE RENDER BUTTON IN THE SCRIPT)

EDIT:
THAT'S IT! GONNA INSTALL 3DS MAX 2012 RIGHT NOW!
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger Account
Deformat
Defense Minister


Joined: 17 Sep 2007
Location: Bucharest,Romania Posts:29240348568

PostPosted: Wed Jan 18, 2012 3:12 pm    Post subject: Reply with quote

GMax doesn't have a renderer...

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [17 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Media Hut
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1462s ][ Queries: 14 (0.0133s) ][ Debug on ]