:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Mon Oct 14, 2019 5:29 am
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum » Tutorials Vault
Converting Shps from other C&C Games to Red Alert 2 form
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [7 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
tibmaker
Vehicle Driver


Joined: 15 Mar 2003

PostPosted: Tue Apr 22, 2003 4:06 am    Post subject:  Converting Shps from other C&C Games to Red Alert 2 form Reply with quote

Author: tibmaker
Converting Shps to Red Alert 2 format
Requirements:
XCC Mixer
Tiberian Sun, or Red Alert
Some of you might already know this but there is a lot of you out there who keep saying the images don't appear correctly so this tuturial will help you get those images working. First open XCC Mixer. Now goto the mix file where your shp you want converted is. Click View ' Palet ' and select Auto or select the palet you know that shp uses and then select Use for Conversion also you will select either Convert from RA or Convert from TD depending on which game your shp is on (RA is for Red Alert and TD is for Tiberian Dawn and Tiberian Sun). Highlight your shp and right click it. Select Copy and walla! It is now in Red Alert 2 format.

Key Words: #Tutorials #SHPs #Graphics #Media #RedAlert2 #YurisRevenge #XCCUtilities 

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Kravvitz
Commander


Joined: 25 Mar 2003
Location: USA

PostPosted: Wed Aug 13, 2003 4:41 am    Post subject: Re: Converting Shps from other C&C Games to Red Alert 2 Reply with quote

tibmaker wrote:
TD is for Tiberian Dawn and Tiberian Sun


TD is for Tiberian Dawn

TS is for Tiberian Sun
_________________
Check out my FAQ and Modding Info Page.
Community Links Page
http://www.dynamicsitesolutions.com/

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account Yahoo Messenger Account AIM Address
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Wed Aug 13, 2003 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

There is no option known as "Convert from TS" in XCC, Kravitz.
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Kravvitz
Commander


Joined: 25 Mar 2003
Location: USA

PostPosted: Wed Aug 13, 2003 6:59 pm    Post subject: Reply with quote

Banshee wrote:
There is no option known as "Convert from TS" in XCC, Kravitz.


I know that.

*sigh* I wasn't very clear, was I.

There doesn't need to be a "Convert from TS" because RA2/YR uses very similar file formats that are just slightly updated. (well at least the voxels are updated.)
_________________
Check out my FAQ and Modding Info Page.
Community Links Page
http://www.dynamicsitesolutions.com/

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account Yahoo Messenger Account AIM Address
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Thu Aug 14, 2003 8:53 pm    Post subject: Reply with quote

to convert from TS to RA2, you just need to resize the .shp.
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
red_rebel
Stealth Laser Trooper


Joined: 06 Dec 2004
Location: out collecting bounty from "LOL" ninjas

PostPosted: Fri Apr 22, 2005 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

how do i resize the land tiles from TS into a RA2 size tile?

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account Yahoo Messenger Account
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Fri Apr 22, 2005 9:32 pm    Post subject: Reply with quote

At the moment, the only way is to convert the TMP to extract the  PCX images from it with XCC TMP Editor, resize them with a image program or even XCC Mixer and then you open any ra2 tmp file with similar properties than your TS one, in XCC TMP Editor and... load your pcx there.


It's a boring job and the result might not be a high quality thing... except maybe if you do some manual editing on it to improve the image quality. While TS tiles are 24x24 (24x48 when rotated in 45', like it is in the game), the RA2 ones are 30x30, I think (30x60 rotated in 45').
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [7 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum » Tutorials Vault
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1456s ][ Queries: 11 (0.0380s) ][ Debug on ]