:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Thu Oct 19, 2017 11:02 am
All times are UTC + 0
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum » Tutorials Vault
Resizing infantry in Paintshop Pro.
Moderators: Global Moderators, Red Alert 2 Moderators
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [11 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
Tratos
General


Joined: 01 Jan 2003

PostPosted: Thu Jun 05, 2003 9:38 pm    Post subject:   Resizing infantry in Paintshop Pro. Reply with quote

This is a tutorial for Paint Shop Pro, i used version 8 of PSP and cannot guarantee this will work exactly the same in other versions.

--------------------------------------------------------------------------------------

In the "File" menu is a sub-menu called "script. Inside of this is an option that says "Start recording".

Ok, leave this menu for now we will come back to it. Open an image, any image, it doesn't matter. Then back in the "File" menu click on start recording. This will begin to record all the actions you take so it is important you follow this tutorial as close as you can.

Firstly go to the"Image" menu and select "resize" (or press Shift=S). A new window should pop-up. In this window you will see 2 values, a height and width value, beside this is a pull-down menu with 2 options, pixels and percent. Choose percent and set the height and width values to 75 (this will resize infantry to Tiberian Sun size). Click ok and your image will resize.

Now go back to the "File" menu and choose "Save" (Important: Do not chooses "save as..." as this will save every single file as the same name overwriting eachother).

Again in the "File" menu choose close. The back in the "File" menu and the "script" sub-menu choose "save recording". You can choose to save as any of the existing scripts as they are empty placeholders or you can save as a new script.
--------------------------------------------------------------------------------------

To run your script, choose "File" --> "Batch" --> "Process".

This will bring up a new window with lots of options.

Open the folder where the images you wish to resize are and select them all by holding the shift key and clicking them.

Where it says script, choose to browse and find your script that you made earlier. Have it set to run script in silent mode by ticking the check box, stop on error should be automatically checked and i reccomend you keep this.

In save mode, choose overwrite to save the files directly as the old ones. Then click on "Start" to begin and sit back as your files are resized.

(P.s. dont try to resize .gif files as they dont appear to work for one reason or another, use pcx instead.)

Key Words: #Tutorials #SHPs #Graphics #Media #PaintShopPro #TiberianDawn #RedAlert1 #TiberianSun #Firestorm #RedAlert2 #YurisRevenge #OpenRA 

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kopaka649
Energy Commando


Joined: 02 Jan 2003
Location: Earth...

PostPosted: Fri Jun 06, 2003 1:38 am    Post subject: Reply with quote

grr now if only psp5 had that
*runs off to download psp8*

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Sk8erkid
INSANE


Joined: 16 Aug 2002

PostPosted: Fri Jun 06, 2003 4:55 pm    Post subject: Reply with quote

this is like the greatest thing ever #Tongue
_________________
Sk8erkid - [PPM]

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Fri Jun 06, 2003 8:22 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe I'm gonna get the shareware of PSP8, because my PSP6 is also sad... and makes me do all these manually :S...
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
FS-21
Light Infantry


Joined: 09 Dec 2002
Location: Spain

PostPosted: Sat Jun 07, 2003 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

PSP 7 not have this submenu called script.... I need the PSP 8 Confused
_________________
C&C:Reloaded > GDI, Nod, Allies, Soviets & Yuri... & TS terrain!
www.youtube.com/user/cncreloaded
www.moddb.com/mods/cncreloaded
www.facebook.com/cncreloaded
http://plus.google.com/103626721987029023646/

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
The DvD
TiberiumWeb.com Webmaster


Joined: 30 Dec 2002
Location: Netherlands

PostPosted: Sat Jun 07, 2003 11:19 pm    Post subject: Reply with quote

Yea in PSP 6 there is only one of these funcions called batch conversion- enabling you to convert multiple images into one file format.. still usefull though...

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
SeaMan
Man of the Sea


Joined: 07 Dec 2002
Location: Oulu, Finland

PostPosted: Thu Jun 12, 2003 11:43 am    Post subject: Reply with quote

I don't need PSP 8 as I have Image Robot and Irfanview which do the job well.
_________________
Project Director of C4 Commando
C4 Commando's ModDb profile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger
Tratos
General


Joined: 01 Jan 2003

PostPosted: Fri Aug 01, 2003 1:48 am    Post subject: Reply with quote

Well, if anybody wants them i converted all the RA2 and YR infantry to TS (25% smaller) size,

http://ra2.savagewar.co.uk/pafiledb/pafiledb.php?action=file&id=237

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Fri Aug 01, 2003 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

Nice job Smile.
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
hellfire
Commander


Joined: 09 Jan 2003
Location: Canada

PostPosted: Fri Aug 01, 2003 11:30 pm    Post subject: Reply with quote

Nice (I knew about this already didn't I?) these might be useful in my new mod.
_________________

All hail me

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
DoMiNaNt_HuNtEr
General


Joined: 16 Feb 2005
Location: North America Posts: You cannot comprehend...

PostPosted: Sun Aug 21, 2005 12:01 am    Post subject: Reply with quote

I know this is, like, 2 years old and all, but it just made sense to post it here.

K, I downloaded that file, and I extraced it into my RA2 directory, PLUS, I copied another version and put that in my FA2 directory. U see, I'm trying to make a map that has resized infantry in it. That's y I did that. But, nothing happened. Anyone know why?
_________________
Destroy to create. All for the hunt to dominate!

IN-GAME NAME: MAKINTOKE

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [11 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Modding Central » Red Alert 2 Editing Forum » Tutorials Vault
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1306s ][ Queries: 11 (0.0203s) ][ Debug on ]