:: Home :: Get Hosted :: PPM FAQ :: Forum FAQ :: Privacy Policy :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register :: Profile :: Log in to check your private messages :: Log in ::
Do you want to advertise at Project Perfect Mod. Find out how to do it HERE.

The time now is Thu Dec 13, 2018 5:43 pm
All times are UTC + 0
 Forum index » Other Projects » Released » Return of the Dawn (TS to TD Total Conversion)
Possible reason for terrain appearing as black in radar
Moderators: Reaperrr, red_rebel
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [12 Posts] View previous topic :: View next topic
Author Message
SeaMan
Man of the Sea


Joined: 07 Dec 2002
Location: Oulu, Finland

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 3:21 pm    Post subject:  Possible reason for terrain appearing as black in radar Reply with quote

TMP files are SHP files with additional data embedded to them.
For example, when you simply compile the tiberium PXCs into SHPs, XCC does not save the terrain data thus TS uses the default black colour instead.
_________________
Project Director of C4 Commando
C4 Commando's ModDb profile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger Account AIM Address
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 7:11 pm    Post subject: Reply with quote

This is not a possible reason, Seaman. It IS the reason. TMP files have settings for radar colours. When the game doesnt get these settings, the default is black (0,0,0).
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Reaperrr
Commander


Joined: 26 Apr 2003
Location: Somewhere in Germany

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 7:42 pm    Post subject: Reply with quote

Banshee wrote:
This is not a possible reason, Seaman. It IS the reason. TMP files have settings for radar colours. When the game doesnt get these settings, the default is black (0,0,0).

but I don't know where these settings are and how to change them.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 9:40 pm    Post subject: Reply with quote

XCC TMP Editor does not have an option to edit these. The only way to sort it is doing with an hex editor in the moment. If wanna know how, take a look at a topic about the TMP format at CnC Editing Tools... this can give you a good tip for you on this matter.
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Nyerguds
General


Joined: 24 May 2004
Location: Flanders (Be) Posts:300000001

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 10:18 pm    Post subject: Reply with quote

BUT TIBERIUM IS A SHP, NOT A TMP!

*sigh*
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 10:19 pm    Post subject: Reply with quote

That's why.
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Nyerguds
General


Joined: 24 May 2004
Location: Flanders (Be) Posts:300000001

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 11:11 pm    Post subject: Reply with quote

and with tmps there's a Radarcolor tag in the INI's anyway.

Hm... I'm gonna do some hex research on this. I know C&C divides all its color values by 4 in the palettes, so that's prolly the same in the shp.

And yeah... the same problem seems to occur with walls Sad
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Sun Nov 21, 2004 4:49 am    Post subject: Reply with quote

The first four lines of the TMP are the TMP header. Then, you have the pointers to the TMP frames until it reachs the address pointed by the first frames (if the pointer is 00 00 00 00, then it points for no frames). Then, you just need to follow the TMP Header structure (found in XCC source of TMP research topics at CnC Editing Tools until you reach the red, green and blue values for the left and right radar colour.
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Nyerguds
General


Joined: 24 May 2004
Location: Flanders (Be) Posts:300000001

PostPosted: Sun Nov 21, 2004 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

SO?!? All that WON'T HELP, since we're NOT TALKING ABOUT TMPs! This is about SHP files!

You know what I find so very stupid about all this?
In C&C1, the game got the radar image of tiberium and walls by actually resizing the wall/tiberium itself.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Sun Nov 21, 2004 3:03 pm    Post subject: Reply with quote

Calm down, dude... simply convert the SHP data in TMP...
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Nyerguds
General


Joined: 24 May 2004
Location: Flanders (Be) Posts:300000001

PostPosted: Sun Nov 21, 2004 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

'simply'?

how then? Confused

I seriously think I'm missing some things here... first of them being I know nothing about TS tmp files, and second of them being why TS would accept tmp files as shp files for the tiberium and walls.

Or are you saying tib and walls are actually tmp files, but because there's so little difference between the two types the game accepts real shps too?

And in that case... CAN you make tmp files with multiple frames?
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Banshee
Supreme Banshee


Joined: 15 Aug 2002
Location: Brazil

PostPosted: Sun Nov 21, 2004 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
CAN you make tmp files with multiple frames?


you have to make multiples TMPs and using the XXXX (or XXX, not sure) to differenciate them in their name.


Quote:
Or are you saying tib and walls are actually tmp files, but because there's so little difference between the two types the game accepts real shps too?


- I think tiberium can be TMP.
_________________


Mods, Mods Support, Public Researchs, Map Archives, Tutorials, A Friendly Community and much more. Check it out now!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Skype Account
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Page 1 of 1 [12 Posts] View previous topic :: View next topic
 Forum index » Other Projects » Released » Return of the Dawn (TS to TD Total Conversion)
Jump to:  
Share on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on DiggShare on RedditShare on PInterestShare on Del.icio.usShare on Stumble Upon
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group

Wildcard SSL Certificates
[ Time: 0.1381s ][ Queries: 11 (0.0040s) ][ Debug on ]